„Teine huvitav tendents on see, et kui jaanipäev hakkab lähenema, siis ma vaatan, et võiks Nami-Nami lugejatele šašlõki retsepte jagama hakata ning siis näen kasutajate statistikast, et juba märtsi lõpust ja aprilli algusest on see teema rahva seas väga popp olnud – eestlane grillib! Ikka väga pikk on meil see grillihooaeg. Ja sama lugu on piparkookidega: ma proovin, et enne detsembrit inimesi facebookis piparkoogi retseptidega ei ahista, aga näen, et juba oktoobrist on see kõige populaarsem magusaretsept,“ jagab Pille Petersoo huvitavaid killukesi eestimaalaste kokkamiseelistustest.

Väga mõnus õhukeste ülepannikookide retsept. Sulavõi võid taina hulka segada, siis ei pea pannile võid või õli lisama.

Koostisosad:

  • 4 muna (M või L)

  • 60 g suhkrut (3/4 dl)

  • 200 g nisujahu (3,3 dl)

  • näpuotsaga soola

  • 5 dl piima 50 g sulatatud võid

Klopi munad suhkruga lahti, sega juurde jahu, piim ja näpuotsaga soola ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa juurde sulavõi, sega läbi.

Kuumuta suur pann, lisa sobiv kogus tainast ja küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, kuni pannkook on altpoolt kaunilt kuldne. Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt.

Nipid ja soovitused:

  • Eriti mugav on kasutada spetsiaalset pannkoogipanni.

  • Meie tõstame suure kulbitäie tainast ühte panni serva, siis keerame-kallutame panni, nii et tainas valguks ühtlase õhukese kihina laiali. Tulemuseks on hästi ilusad ümmargused pannkoogid.

Pille Petersoo on toiduhuviline sotsioloog ja retseptikogu Nami-Nami.ee perenaine. Sotsioloogia bakalaureusekraad pärineb tal Tartu Ülikoolist, magistrikraadi ja doktorikraadi omandas ta Edinburghi Ülikoolist Šotimaal, sealsamas tegi ta ka kaks järeldoktorit. Akadeemilist karjääri edendab ta Tallinna Ülikoolis, kus on sotsioloogia õppejõud. Tema uurimisteemade seas on nii rahvuslik identiteet kui ka toidukultuur.

Ta on kolme lapse ema ning kogukondlikult aktiivne: tema eestvedamisel on asutatud MTÜ Viimsi Mõttesport, ta veab küpsete daamide kokandusringi Hõbekulp, on Viimsi vallavolikogu liige, Viimsi SDE osakonna juht. Pille on ka ajakirja Kodu ja Aed köögitoimetaja. Menukas kokandusportaal Nami-Nami.ee on tegutsenud 26. aastat ning mullu vaadati seal erinevaid retsepte üle 12 miljoni korra.

Ajakirja Eesti Naine saates „Iga naine on lugu“ tuleb lisaks kulinaarkultuurile juttu ka toidutrendidest, laste köögihuvilisteks kasvatamisest, üleilmastumisest ja rahvusriikidest, kogukondlikust aktiivsusest ja muustki.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

Pille Petersoo

Jaga
Kommentaarid