23.05.2024, 14:00
Eesti Naine 100 | Retseptid ja nõuanded 1924. aastast! Mida teha nõgese, võilille juure ja hapuoblikaga?
Soovitused kõige esimesest Eesti Naise numbrist!
100 aastat tagasi maikuus ilmus esimene ajakiri Eesti Naine, mis andis nõu metsikute taimede kasutamise kohta. Sealhulgas soovitas, kuidas teha hapuoblika suppi, ja kuidas hapuoblikat mitmel erineval moel hoidistada talveks. Nõuanded kogus ja toimetas tänapäevasemasse keelde ajakirja tänane peatoimetaja Heidit Kaio.
FOTO: | Delfi Meedia
Paljudele perenaistele on teada, et noorest kõrvenõgesest saab suurepärast suppi. Noored võsud pestakse hoolega ja hakitakse peeneks ning hautatakse vähese või sees. Hiljem lisada natuke jahu, kallata vett pääle ja lasta supile keeda. Maitsetada muskaadi, pipra ja soolaga. Kes sibulaid armastab, lisab ka ühe sibula. Valmis supile kallatakse peale piimaga läbiklopitud muna, mis hüübib ja antakse lauale.
Oled juba tellija?