Kohvioad Superbandiit: mõeldud erinevatele kohviharjumustele

Joeli sõnul ei kujuta ta ette hommikut ilma tassikese musta kohviga ja lõuna paiku on itaaliapärane cappuccino suisa vajalik. Seetõttu on saadaval kaht sorti Superbandiidi kohviube – need põhinevad Joeli enda kohviharjumustel. Esimene sort nimega Superbandiit #1025, mis on pakitud kaunisse roosasse pakendisse, sobib täiuslikult cappuccino ja late jaoks. Selliste jookide jaoks on vaja eriti kreemist kohvi, mis sobib hästi piimaga – just seda need kohvioad pakuvad! Nüüd saad nautida kohvi, mis on sama maitsev nagu Milano kohvikutes. Joeli teine toode Superbandiit #1017 tuleb sinises kotikeses. See sobib naturaalselt meela musta kohvi või espresso jaoks, et saaksid oma päeva alustada õigesti.

Superbandiit – Eestis sündinud kohv

Kohvioad Superbandiit on eriti erakordsed (lisaks oma unikaalsetele maitsetele), kuna need on röstitud siinsamas Eestis. Joel nendib, et see pole kokkusattumus: Eestis on mitmeid tunnustatud röstikodasid ja siinsamas röstimine tähendab, et maitse ning aroom on värskemad ja nüansirohkemad. Miks mitte röstida kodus?

Tippkoka valitud segud koosnevad premium-kvaliteediga 100% Arabica kohviubadest, mis on pärit Brasiiliast, Colombiast ja Guatemalast, kus ube hellalt korjati ning töödeldi. Nii Superbandiit #1025 kui ka Superbandiit #1017 on keskmise röstiga, sobides mitmete kohvivalmistamismeetodite jaoks: alates espresso- ja mokamasinast kuni filterkohvimasina ning presskannuni. Isegi kui sinu kohviharjumused on Joel Ostrati omadest teistsugused, sobib Superbandiit sulle igal juhul.

Koostöö Joel Ostrati ja KohviSemu vahel

Pärast kahekümne aasta pikkust kokanduskarjääri otsustas tunnustatud kokk Joel Ostrat tuua oma kogemused kohvimaailma kohviubade Superbandiit näol. Mees avaldab eksklusiivses intervjuus, mis teda selle projekti juures paelus, milline oli valikuprotsess, ja jagab nippe, kuidas kodus nautida võrratut kohvi.

Joel, mis inspireeris sind kui suurte kogemustega toitlustus- ja ärivaldkonna spetsialisti koos Superbandiidi kohviubadega kohvimaailma sukelduma?

Mulle on terve elu meeldinud erinevad väljakutsed. Kui juba, siis pigem suurelt – nii, et oleks testitud ja tehtud. Toitlustusvaldkond on mega lai ja hõlmab endas nii palju erinevaid joogi- ning toorainesektoreid. Seda, kuidas maitsestada lihtsat hakklihakastet, ma juba tean. Olen sisuliselt teinud ringi peale ja keeranud lihtsat rooga igas suunas. Kohv on aga hoopis teine teema. Kuidas seda timmida nii, et see oleks midagi, mida ma sooviks kõigile pakkuda. See oli lahe väljakutse, aga super hea meel on mul just tulemuse üle. Tunnistan ausalt, et vahepeal tuli hirm peale, et kas saame ikka selle oa nii ekstreemselt heaks, kui ma soovin. Aga no saime – veel paremaks, kui alguses lootsin.

Räägi meile, mis peitub kaubamärgi Superbandiit valiku taga? Ja kuidas on nende numbritega kohvipakkidel (#1017 ja #1025)? Mis lugu nendega on?

Superbandiit sai alguse kunagi ammu, kui me sõpradega reisil olime. See on mingi selline väljend, mis iseloomustab võitmatut ja üli-inimest... Igal juhul, tol momendil sai see meie jaoks sellise tähenduse. Lisaks ilmus superbandiidi raamat, mis pani Superbandiidi nime juba oma elu elama. Superbandiit tähendab lihtsustades asjade tegemist maksimaalse kire ja armastusega. Kui midagi teha, siis vaid erakordselt hästi. Kohvipakkidel olevad nr #1017 ja #1025 tähendavad vaid meie läbi katsetatud kohvide partiisid. 17 ja 25 said oma ideaalse maitsebuketiga võitjateks.

Uute segude meisterdamine ja parimate kohvide valimine on kunst. Räägi meile lähemalt Superbandiit #1017 ja #1025 valimise otsustusprotsessist? Kas sinu valikut mõjutasid ka mingid konkreetsed kriteeriumid?

Kohe algusest peale oli selge, et me teeme kaks erinevat kohviuba. Mis siin salata, kui sa jood musta kohvi, ootad ühte maitset ja kui piimakohvi, siis ju hoopis muud elamust. Seega, meie tööks oli timmida paika üks musta kohvi segu ja seejärel selline uba, millele sobib ka piima peale valada. Musta kohvi osas ootasime parajat happesust ja erinevaid maitsenüansse – näiteks šokolaad, karamell, puuvili, marjasus jm. Piimakohvi puhul sihtisime maitse osas sellist natuke klassikalisemat teed ehk Itaalia cappuccino tulemust. Nüüd on teie kord öelda, kas saime hakkama.

Mainid, et kohv on röstitud Eestis. Selgita palun selle valiku tähtsust.

Üks minu kindel soov oli röstida kohvi Eestis. Esiteks, ma saan olla röstijaga vahetus kontaktis, kiiresti muudatusi teha, oma soove esitada jne. Teiseks, meil on Eestis väga häid kohviröstijaid. Miks siis mitte seda siin kodumaal teha.

Kohvil on sageli sügavalt isiklik tähendus. Millist rolli mängib kohv sinu igapäevarutiinis ja kuidas sa seda naudid?

Kohv on minu elus iga päeva algus. Pean tunnistama, et nii mõnigi kord mõtlen hommikukohvile juba magama minnes. Kohv on ärataja, aeg mulle endale, mõtete puhastamiseks ja nautimiseks. Oma teise kohvi joon ma tavaliselt lõunasöögi järel, siis teen endale cappuccino. Hommikuti on kohv alati must – ja kerge külm piimatilk sisse.

Kas annaksid soovitusi oma kohvide maitsestamiseks? Võib-olla jagaksid ainulaadset retsepti või mõnda professionaalset näpunäidet?

Mina jooks Superbandiidi kohvi nii nagu kohvi ikka – seda pole vaja enam maitsestada. Tee korralik kohv ja naudi.

Kas oled valmis proovima erakordseid Superbandiidi kohviube? Mine mõnda KohviSemu kauplusesse (leitavad mitmel pool üle Eesti) või osta oma kohv veebilehelt kohvisemu.ee!

Jaga
Kommentaarid