Fotograafia ei ole ainult piltide jäädvustamine. Fotograafia abil saame me edastada sügavid emotsioone, lugusid, jäädvustada väärtusi. Birgit räägib, milline on tema missioon fotograafina, milline on fotograafi roll fotosessioonil, mis toimub stuudios, kas fotosessioon võib olla nagu teraapiaprotsess ja teekond iseenda juurde.

Oleme meistrid endale valetamises ja parema minapildi maalimises. Suur osa meist isegi ei teadvusta, kas ja millal seda teeme. Sotsiaalmeedia vs tegelikkus. Sotsiaalsest ümbrusest tuleva tagasiside mõju, eriti noorukitel ja noortel naistel. Naiste rahulolu oma kehaga mõjutavad sotsiokultuurilised mõjud rohkem kui mehi.

Fotograafia kui teraapia. Saates tuuakse näiteid erinevatest teraapialugudest. Birgit on oma blogis kirjutanud, et nii kaamera ees olemisel kui ka hiljem tulemuse vaatamisel on mingit moodi tervendav mõju, ja see pole mitte enesehinangu tõstmine vaid endaga teistmoodi tutvumine, „puudustega“ leppimine ja lõpuks enda keha armastama õppimine. Selle teraapia lõpp-punkt on arusaam, et need pole puudused ega defektid. Need on keha iseärasused, millega pole vaja kogu aeg võidelda, neist jagu saada ja neid varjata. Iga naine on lugu ja iga töötlusega sa eemaldad seda lugu.

Birgit Varblane

Jaga
Kommentaarid