Teatritükki „Iceberg“, mida Eesti publik 13. märtsil näeb, esitleti esmalt Cannes’is. Kuidas etendus vastu võeti?

Väga hästi. Etendus toimus festivalil „Kured lendavad“. Nagu festivalidel ikka, oli saalis mitmekesine publik. Üllatuseks olid etendusele tulnud ka eesti teatrihuvilised.

Kuidas oli laval tütrega koos mängida? (Polina Aug teeb praegu ilma seoses rolliga äsja Venemaal esilinastunud filmis „Meister ja Margarita“.)

Põlvkondadevaheline teema, ema ja tütre suhted on etenduse peamine fookus. Alustades sellest, et ema ja tütar ei kuula teineteist. Jah, etenduses kõlavad Alla Pugatšova laulud. Jah, ema püüab Alla moodi olla. Aga see on kõigest kontekst.

Idee oli näidata tuttava konteksti kaudu põlvkondadevahelist suhtlust?

Emale meeldib Alla Pugatšova, ta teab kõiki tema laule ning läheb nendega konkursile. Tütrele see ei meeldi. Tütar sõitis Venemaalt ära paar aastat enne veebruari 2022. Ta elab Eestis, tal on eestlasest abikaasa, ta õpib keelt. Ema elab Venemaal, tütre lahkumisest saati ei oska ta endaga midagi peale hakata. Kui tütar teeb emale ettepaneku ära sõita, siis ema peas kõik klapib – Alla sõitis ju samuti Venemaalt ära ja mina samuti. See on vaid taust.

Jaga
Kommentaarid