RETSEPT | Lia Virkuse valge šokolaadi küpsised jõhvikate ja metspähklitega
Toredad mälestused ja inspireeriv kutse – nii tunduski Jõhvi õige paik, kuhu toimetusega külla minna. Ja et kohtumisõhtust saaks osa teisedki, toimus kohtumine Jõhvi Keskraamatukogus. Kaasas olid meil nii värsked ajakirjad kui ka Lia Virkuse hõrgud küpsised valge šokolaadi ja jõhvikatega. Jagame nüüd nende küpsiste retsepti teiega ka!
18 tk
Ühtaegu seest pehmed ja pealt krõbedad imehead küpsised, mis maitsevad nii suurtele kui väikestele.
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 sl heledat siirupit
1 suur muna
4 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
200 g valget šokolaadi
1 dl metspähkleid
1, 5 dl kuivatatud jõhvikaid
Vahusta toasoe või suhkru ja siirupuga. Lisa toasoe muna ja vahusta veel. Sõelu hulka jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks. Haki šokolaad ja pähklid jämedalt, lisa koos jõhvikatega tainasse. Sega segamini. Jaga tainas u 60-65 g tükkideks ja rulli peopesade vahel pallideks. Tõsta pallid suurte vahedega kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta käega lamedaks. Küpseta ahjus pöördõhuga 175 kraadi juures u 12-15 minutit. Lase jahtuda 3 minutit kuumal plaadil ja seejärel restil lõplikult. Naudi kohe või säilita kaanega purgis, pimedas ja jahedas.
Alanud on Eesti Naise juubelikokaraamatu ettetellimiskampaania!
100 EESTI NAISE PARIMAT ROOGA
Autor: Lia Virkus
Ajakirja Eesti Naine 100. sünnipäeval oleme koondanud Eesti Naise armastatud köögitoimetaja Lia Virkuse 100 parimat ajakirjades ilmunud retsepti kaante vahele, et ka Sina saaksid väärika juubeli puhul peret ja sõpru maitsvate hõrgutistega kostitada.
Raamatust leiad:
1. põnevaid hommikusööke,
2. salateid, pirukaid, võileivatorte,
3. leiva-saiaretsepte,
4. kala- ja liharoogi argi- ja peolauale,
5. ahvatlevaid kooke ja magustoite.
230 lehekülge, kõvakaaneline.
Hind ettetellijale 29,99 € (sisaldab tasuta saatmist Smartposti pakiautomaati).
Tellimine: eestinaine.ee/kokaraamat
Raamat ilmub aprilli viimasel nädalal.