„Ma ei ole teadlik, et Eestis oleks midagi sarnast varem tehtud – digitaalset moodi, mida saaks ka virtuaalmaailmas kanda – aga siin me oleme, noored kunstnikud väikesest riigist astumas esimesi samme kogu maailma jaoks uuenduslikul virtuaalmoemaastikul,“ räägib GUILDi üks loojaid ning kunstiline juht Joan Hint.

MASTER PEACE kollektsioon peegeldab taaskord GUILDile omast, ajatut ja ajastuid põimivat käekirja ning samuti ka aega, milles elame. „Mis hetkel maailmas toimub mõjutab meid kõiki ning meil on valik: kas minna kaasa kollektiivse kaosega või jääda teadlikult... heaks. Kui me kõik mõistaks, et meie mõtted loovad reaalsust, oleks maailm hoopis teises kohas kui ta täna on. See on ka kollektsiooni kandev mõte, „Life becomes a Masterpiece when we Master Peace“. Kõik algab meist endist. Ja nii lõimegi „raudrüü“ kaasaegsetele rüütlitele, kes seisavad Headuse eest. Kaabud on vaid esimene samm sel teekonnal, peatselt lisanduvad ka rõivad, mida ehib nt rõngaskude,“ lisab Hint.

Digitaalne kübar

Aga miks ikkagi digitaalne mood? „Oleme algusest peale lisaks praktilistele toodetele andnud välja muinasjutulisi kollektsioone. Rõivaid, mis loovad karaktereid. Mõningaid neist pärismaailmas luua on olnud paras peavalu, sest moetööstus Eestis on väike, puuduvad vajalikud masinad ning know-how. Digitaalses maailmas on aga võimalused piiramatud ja see ongi vast kõikse paeluvam virtuaalmoe puhul – sa võid luua mida iganes ning kui see on hästi tehtud, siis kulumise asemel antud toote väärtus NFT’na tõenäoliselt hoopis tõuseb ajas,“ räägib brändi teine looja Sten Karik.

GUILDi digitaalsed kaabud on limiteeritud – valgeid 222tk ning metalseid 55tk – ning NFT-tehnoloogiale omaselt neid juurde ei tule.

Jaga
Kommentaarid