Myanmaris kannab pidupäeval naine rahvariideid, mille juurde kuuluvad uhked kõrvarõngad, mis on kaunistatud sadade helmestega. Yun Mindati külast.

Tšini osariigi inimesed oleks justkui maailma ukse taha jäetud ja unustatud. Nad elavad primitiivset ja rahulikku elu oma värvilises looduslikus maailmas, peamiseks tegevuseks tundub olevat ellujäämine, mille aluseks põllumajandus.

Tšini osariigi mägikülades suitsetab iga enesest lugupidav naisterahvas piipu. Suitsetamist peetakse siin staatusesümboliks.

Naiste näo tätoveerimise kohta liigub erinevaid legende. Üks neist räägib sellest, et kunagi väga ammu olid kõik Myanmaris teadlikud Tšini osariigi naiste ilust, sh Myanmari kuningas, kes röövis mägedes liikudes oma haaremisse üha uusi naisi. Seetõttu hakati naiste nägusid tindiga koledaks muutma. Teise legendi järgi on igal Tšini hõimul erinev näomaaling, et tuvastada naine, kui naaberhõimu mees ta röövima peaks.
Myanmaris on võimalik igal tänavanurgal osta kun-ya’d ehk ergutavat närimiskummi, mis on valmistatud areekapähklitest, beetlipalmi lehtedest, kuivatatud tubakalehtedest ja lubjapastast. Peamiselt närivad seda hambaid punaseks tegevat nätsu vanemad mehed, kuid ergutust vajavad ka noored naised, ehkki see kahjustab tõsiselt hambaid.
Meie Myanmaris.
Daire Myanmaris.

Jaga
Kommentaarid