12 tk

  • 100 g kooritud mandleid

  • 180 g võid

  • 180 g heledat muscovado suhkrut

  • 1 apelsini koor

  • 3 sl aprikoosimoosi

  • 3 suurt muna

  • 225 g jahu

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 100 g purustatud mandleid

  • 2 sl piima

  • 500 g kuivatatud puuviljade segu (aprikoosid, ploomid, rosinad, jõhvikad)

  • 1 dl Šoti viskit (soovi korral)

  • 1 purk (125 g) punaseid kokteilkirsse

Soovi korral pane tükeldatud puuviljad juba eelmisel õhtul viski sisse likku. Kui ei soovi viskit kasutada, jäta see etapp vahele.

Pane mandlid kaussi ja kalla peale keeva vett nii palju, et need oleksid kaetud. Lase 5 minutit seista, nõruta ja lase taina segamise aja kuivada.

Vooderda 24 cm lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga. Vahusta toasoe või suhkruga mõnusaks vahuks, sega juurde riivitud apelsinikoor ja aprikoosimoos. Lisa vahustades ükshaaval juurde munad, vahustades iga kord pärast lisamist. Lisa ka küpsetuspulbriga segatud jahu ja purustatud mandlid. Kalla hulka piim. Seejärel lisa tükeldatud kuivatatud puuviljad (koos leotusviskiga) ja kirsid. Sega segamini. Kalla tainas vormi ja silu lusikaseljaga pealt ühtlaseks. Kaunista ringikujuliselt mandlitega.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 1 tund või rohkem, kuni kook küps. Kata kook pealt fooliumiga, et ei pruunistuks liiga. Proovi küpsust tikuga, see peab jääma sisse torgates kuivaks. Võta kook ahjust. Mätsi jahtunud kook fooliumisse ja hoia seal võimalusel kaks päeva või kuni serveerimiseni.

Jaga
Kommentaarid