Tubaka põlemisel eraldub sigaretisuitsuga ligikaudu 7000 kemikaali koos vingugaasi ja tõrvaga ning kui suitsetada regulaarselt, võib kahju juustele olla laialdane. Mitmete ainete ja nikotiini koosmõjul väheneb verevool juuksefolliikulisse, mis takistab juuste toitumist. Vereringe häirimine muudab juuksed kuivemaks ja hapramaks, mis suurendab nende murdumise ohtu. See põhjustab omakorda juuste õhenemist, kuna juuksekarva struktuur on kahjustunud.

Aeglane juuksekasv

Juuksesibulat toidab vereringe, mis toodab uusi juukseid. Vereringe aeglustumisel aeglustub ka juuste kasv, kuna lüheneb juuste kasvu- ehk anageeni faas ja pikeneb juuste puhke- ehk telogeeni faas. Ka tubakasuitsus sisalduvad mürgised kemikaalid võivad kahjustada juuksefolliikulite rakkude DNA-d, mis võib veelgi juuste kasvu pidurdada.

Juuste väljalangemine

Kui juuksesibul ei saa piisavalt toitu, tekib juuste väljalangemise oht. Juuste väljalangemine on probleem nii suitsetajatest naisel kui ka meestel. Mitmete uuringute põhjal on tõestatud, et suitsetajate seas on juuste väljalangemise risk kuni kaks korda suurem kui mittesuitsetajatel.

Enneaegselt hallid juuksed

Suitsus sisalduvad kemikaalid võivad pärssida melanotsüütide tootmist, mis annavad juustele pigmendi. Suitsetajatel on soodumus juuste enneaegsele halliks muutumisele ning seejuures teeb suitsetamine ajapikku ka juuksed tuhmimaks.

Suitsuhais juustel

Lisaks eelmainitule kaasneb suitsetamisega ka tugev suitsuhais juustes, kuna juuksestruktuur on väga vastuvõtlik igasugu tugevatele lõhnadele. Kõige suuremat suitsuhaisu tekitab tavasigarettide suitsetamine, mis tekitab suitsetaja ümber suitsupilve. Alternatiivide nagu kuumutatava tubaka toote puhul on haisu kandumine juustele minimaalne, sest kuumutamisel ei eraldu suitsu. Lisaks puututakse selle tarbimisel kokku 95% väiksemas koguses kahjulike ainetega kui siis, kui suitsetada sigarette.

Parim lahendus juuste tervise parandamiseks on suitsetamisest loobumine. Arvestada tuleb siiski sellega, et juuste taastumine ei toimu üleöö. Silmnähtavate tulemuste märkamine võib võtta pool aastat kuni aasta. Üldiselt hakkab aja jooksul juuste kvaliteet paranema ning juuste väljalangemise risk väheneb, kuid mõningatel juhtudel ei pruugi juuksed oma endist seisukorda saavutada.