„Tegin soovituse selle põhjal, mida arvan, et tänases päevas oleks vast kõige rohkem vaja ikka ja jälle endale meelde tuletada,“ täpsustab ta.

1x
00:00

Elamise kergus: kuidas olla oma elu lavastaja?

Kuidas saaksime endalt heita „elamise raskuse“ ehk mõtteviisi „kui raske see elu ikka on“? Holistiline terapeut Katrin Alujev, raamatu „Elamise kergus“ autor räägib saates ka oma kogemusest, kuidas tema jõudis muutusteni enda sees ning seeläbi muutis oma elu. Ta jagab mitmeid praktilisi harjutusi.

1x
00:00

Milline on mõtlemise roll kriisiga toimetulekus?

Kriisi- ja leinanõustaja Naatan Haamer selgitab, kuidas me käitume kui oleme ise kriisis või leiame ennast olukorras, kus peaksime olema kellegi toetaja rollis. Lisaks tuleb saates juttu sellest, miks me käitume inimestena kriisiolukordades erinevalt ja kuidas me võiksime ennast ning teisi hoides ja toetades tegutseda. Kas abi küsimine on nõrkus või tugevus? Räägitakse ka kriisinõustaja tööst.

1x
00:00

Unenägu on justkui salauks meie hinge

Psühhoanalüütik Ants Parktal räägib saates, kuidas unenäos esinev peegeldab selle nägija sisemaailmas toimuvat. Kas kõik inimesed näevad unenägusid ja kas kõik unenäod on märgilise tähendusega? Kust ja miks tulevad unenäod ja mis on une eesmärk? Mida unenäod meile meie enda kohta räägivad?

Ants Parktal tutvustab saates ka harjutust, mille abil saab igaüks analüüsida oma unenägu ja saada võimaliku vastuse enda sees toimuvale.

1x
00:00

Liiga tihti arvatakse, et vaimne tervis on purunematu. Kuidas ja kui palju peab puhkama?

Psühholoog ja koolitaja Anneli Salk ütleb, et liiga tihti arvatakse, et kõiki asju suudetakse teha puhkamata. „Usutakse oma suurde jõusse ja ei mõelda, kuhu nii lõpuks jõutakse,“ märgib ta ja lisab, et läbipõlemine tuleb aga märkamatult.

Saates uuritakse, kui tihti vajatakse puhkust ja millal oleks ideaalne puhata, Millest peaks inimene puhkama? Mis on esimesed märgid väsimusest? Miks võib inimene tunda, et puhkus oli küll tore, aga nüüd on vaja sellest välja puhata?

1x
00:00

„Mina olen väärtuslik.“ Mis on üks kõige olulisemaid elukvaliteedi mõjutajaid?

Terapeut Kreet Rosin-Pindmaa räägib enese mittepiisavast väärtustamisest ja arutleb, kuidas jõuda selle teadmiseni, et olen piisavalt väärt.

Mida tähendab ennast väärtustada? Miks on enda väärtustamine nii keeruline ja miks tihti ei julgeta sellega tegeleda? Saates tuuakse mitmeid konkreetseid märke selle kohta, mis võiksid viidata sellele, et inimene ei väärtusta ennast piisavalt.

Eesti Naise podcasti „Vaimse tervise heaks“ külalisteks on oma valdkondade eksperdid, praktikud ning inimesed, kel suur kogemus vaimse tervise teemadel või heaolu kujundamisel. Lisaks teadmistele ja kogemustele jagatakse taskuhäälingus praktilisi harjutusi ning näpunäiteid, kuidas paremini enda vaimse tervise eest hoolitseda.

Tutvu teiste „Vaimse tervise heaks“ podcasti episoodidega SIIN!

Jaga
Kommentaarid