Üheks probleemiks on tema sõnul see, et ühiskondlikke hoiakuid kujundavad paljuski poliitikud. Nemad võtavad vastu seadusi ja saavad hoiakuid suunata. „Kui keegi täna ütleb, et ta on tarvitanud narkootikume, siis automaatselt arvatakse, et oled narkomaan. See ei ole ammu enam see. Kui võtad toidu kõrvale ühe klaasi veini, siis ei öelda, et oled alkohoolik.“

Marii ise narkootikume ei kasuta, kuid leiab, et need tuleks Eestis legaliseerida. „See ei ole narkopoliitika, kui ütleme, et ärge tarvitage. Niikuinii tarvitatakse. Oluline on saada kahju vähemaks.“

Episoodis arutatakse pikemalt selle üle, millist kasu oleks narkootikumide legaliseerimisest ning kuidas tagada ohutust.

Samuti tulevad jutuks ahistamine ja palju segadust tekitav nõusolekuseadus. Kuidas nõusolekut mõista ja miks me sellist seadust vajame?

Tõsiste teemade kõrvale mahub episoodi ka teisi teemasid, näiteks räägitakse ajakirjanike tööst ja palgast, kõnniteedel parkivatest autojuhtidest ning sellest, kuidas Marii oma aju puhkab.

Meeldivat kuulamist!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid