Reemet on armutu: „Eks iga tulemuse taga on töö, iseenesest ei juhtu midagi.“ Kui soovid, et juuksed oleksid sügisel endiselt terved ja tugevad, tuleb suvel juuste nimel vaeva näha, siin ei ole kõrvalteid.

Juukse­kunstnik  Reemet Piiroja.

Reemet, alustame algusest. Suvel kipuvad juuksed kiiremini mustaks minema, kuidas neid kõige õigemini pesta?

Esmalt – väldi igapäevast pesemist. Peanahal on loomulik kaitsekiht ning liiga sagedasti pestes võid seda lihtsalt kahjustada. Üldreegel võiks olla kolm korda nädalas pesemine ja seda mitte kuuma, vaid leige veega. Tihti näen, et pestakse ka valede liigutustega ehk juukseid liialt hõõrudes! Tegelikult piisab, kui šampoonitatud juukseid õrnalt käte vahel libistada. Õrnalt võib masseerida üksnes peanahka, tehes sõrmeotstega nahal ringjaid liigutusi. Muide, peanaha masseerimine on üldse väga hea, soovitan seda teha mõne oma lemmikõliga tund enne juuste pesemist. Nii stimuleerid peanaha vereringet ja juuksejuured saavad toitaineid paremini kätte, see omakorda aitab kaasa juuste kasvule ja tervele peanahale.

Ning mis veel – šampoon ära vali mitte juuste, vaid peanaha vajaduste järgi! Näiteks kui sul on tundlik peanahk, kasuta pehmet šampooni, kõõma korral spetsiaalset ravišampooni, rasuse nahaga vali šampoon, mis reguleerib rasu tootmist jne.

Aga kui peanahk on väga rasune, nii et juuksed tunduvad juba järgmisel päeval mustad?

Siis on hea abiline kuivšampoon, mis kuivatab juuksejuurtelt liigse rasu ja annab kiiresti kaubandusliku välimuse! Nipp on kanda kuivšampoon pähe seitlite kaupa ja siis pea alaspidi juuksejuured läbi kammida, nii läheb kuivšampoon ühtlaselt peanahale laiali. Jahusemad tekstuurid annavad suure volüümi ja väga peene pihustusega kuivšampoonid tagavad loomuliku mulje.

Pese juukseid kolm korda nädalas ja seda mitte kuuma, vaid leige veega.

Kuidas valida sobivaim palsam ja mask?

Kui šampoon tuleb valida peanaha vajaduste järgi, siis palsam juuste seisundi järgi, niisamuti ka juuksemask. Kusjuures juuksemaski ei soovita ma tihemini kasutada kui üks-kaks korda nädalas, muidu võib juhtuda, et teed juustele rohkem kahju kui kasu ning niisutamise asemel hoopis kurnad nad üle.

Ma olen kaubanduses näinud ka juustele ja peanahale mõeldud seerumeid, mida nendega saaks head teha?

Juukseseerumeid ja -õlisid kasutatakse kas kuivade ja habraste juuste turgutamiseks ja niiskustasakaalu hoidmiseks või siis profülaktika mõttes iga päev, et ennetada juuste kuivaks muutumist. Suvel soovitan valida UV-kaitsega seerumi, mis hoiab kuuma päikese eest! Samuti vähendab õli juuste sassiminekut, kuna hoiab juuksed libeda ja läikivana, samal ajal neid niisutades. Tuuliste rannailmadega väga abiks!

Oletame, et olen juustele siiski liiga teinud ja tunnen, et vajan kiiret turgutust. Mida soovitad?

Juuste kiireks turgutamiseks ja siis, kui tunned, et juuksed on kuivad, tuleb teha maske – kas siis külastada salongi ja lasta teha mõni profihooldus või turgutada kodus ise! Kui valida teine tee, siis siin on paar nippi, mida meeles pidada. Esmalt muidugi tuleb juuksed pesta, õrnalt käterätiga tahendada ja niisutav või ravimask ühtlaselt juustesse mudida. Kuid nüüd: selleks et sa reaalselt tulemusi näeksid, tuleb mask katta kilemütsiga ja hoida peas vähemalt tund! Kilemütsi all, peanaha soojuse abil, hakkab mask paisuma, avanevad juuksesoomused ja mask imbub korralikult juuksesse. Ilma mütsita kuivab mask aga kümne minutiga, mis tähendab, et juuksed muutuvad lihtsalt kõvaks koorikuks ja mask enam ei toimi.

Pärast maskitamist varu ekstra aega, et juuksed ja peanahk korralikult ära loputada, nii et pähe ei jääks maski jääke!

Kas sul on soovitusi ka lihtsateks suvisteks soenguteks?

Selle suve trend on loomulikud juuksed kerges bed-head-laines! Neil, kel on juustes loomulik laine, võiks kasutada tooteid nende rõhutamiseks. Näiteks soolaspreid, mis jätab mulje pärast ujumist tuule käes kuivanud juustest. Selleks tuleb pesu järel pihustada toodet rätikukuivadesse juustesse, kolm-neli pihustust, hoides pead alaspidi, ja seejärel kätega juukseid nn kortsutada. Lasta loomulikult kuivada või kui soovida võimsamat lokipead, kuivatada fööni otsa käiva difuuseriga.

Lokkide rõhutamiseks on head ka lokikreemid või kes soovib hästi loomulikku tulemust, kandku peapesu järel niisketesse juustesse niisutavat juukseõli, juukseid samal ajal õrnalt peopesas kortsutades, et lained välja tuleks.

Aga kui pole loomulikke laineid...

Ka punutised on väga moes ning annavad võimaluse lihtsasti juuksed kinni panna ja efektne välja näha! Lisaks – kui on sirged juuksed, siis punutistega saab laineid luua! Punupatsilainete saamiseks punu ööseks värskelt pestud kuivad juuksed kaheks kalasabaks. Seitel keskele. Alt jäta umbes viis sentimeetrit punumata. Hommikul teed patsid lahti ja raputad, pea alaspidi, kätega läbi. Mitte kammida – tulemuseks on kohevad rafineeritud lained! Samuti püsib pea nendega kauem puhtana, kuna juuksed on kohevad ja liikuvad, ei liibu peadligi.

Et reaalselt tulemust näha, tuleb mask katta kilemütsiga ja hoida peas vähemalt tund!

Millised juuksevärvid on moes ja sobivad suvesse? Juuksevärvid ja päike – kas siin üldse annab sõprust sobitada?

Selle suve värvitrendideks on naturaalsed ja pehmemad toonid, nagu hele karamell, röstitud pruun ehk helepruun, ombre-tehnika, kaneel, hele maasikablond, plaatinablond ja ka nn California väljakasvanud juurega blond. Samuti kõik triibutamistehnikad, mis annavad kauakestva loomuliku ja helestatud mulje. Milline neist valida – eks tuleb arvestada inimese personaalsust ja nahatooni...

Muidugi sobivad juuksevärvid suvesse, värvi pleekimise vältimiseks tuleb lihtsalt kasutada UV-kaitsega tooteid või kanda peakatteid!

Kas sul on ka isiklikke lemmiktooteid, mida tihti töös kasutad ja mis pole sind veel eales alt vedanud?

Minu ainuke lemmiktoode läbi aegade on olnud Kitoko juukseõli, mis taastab juukseid ja niisutab. Ausalt ka, kui proovid, siis kohe juurde soovid! See on ka UV-kaitsega ja muudab juuksed liikuvaks, läikivaks ja mis peamine – ei tee neid rasvaseks!

Millised juuksed tõmbavad tänaval sinu pilku?

Vahetult pärast juuksurikooli lõpetamist elasin põhimõtteliselt iga mööduva inimese juustes ja mõtlesin, mida ma küll teisiti teeksin, kui saaksin. Praegu peatub pilk pigem ekstreemsel juhul, näiteks kui näen ülipikki põlvedeni juukseid, mis lohisevad poekorvi vahel... Siis küll mõtlen, et džiisus, mis toimub, katki ja harali, miks nad seal niimoodi ripuvad ja elutult vegeteerivad! (Naerab.)

Aga hoolitsetud ja ilusaid juukseid märkan alati, samuti julgeid, ekstreemseid ja ägedaid lõikusi ja üliefektseid värve, mida inimesed nii šefilt välja kannavad!

Proovi väärt juuksehooldustooteid

Suvised juuksed

Suvised juuksetooted
Suvised juuksetooted

Kaitsev ja niisutav juukseraviõli Kitoko Oil Treatment. Hind 36.-

Intensiivselt niisutav ja väliskeskkonna mõjude eest kaitsev juukseõli Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil. Hind 38.95

Luksuslik päikesekaitsesprei juustele Innovatis Luxury Sublime Sun Spray. Hind 33.95

Meresoolasprei orgaanilise saialille- ja magusmandliekstraktiga Biacré Sea Salt Spray. Hind 14.99

UV-kaitsega soolasprei Alter Ego Urban Proof Sea Salt Spray. Hind 12.95

Juukseid parandava mee ja sära taastava õliga kahefaasiline juuksemask Guerlain Abeille Royale Scalp & Hair Double R Radiance & Repair Mask. Hind 91.99

Sügavalt niisutav, volüümiandev ja värvi kaitsev juuksemask Löwengrip Level Up Volumizing Hair Mask. Hind 17.99

Öine juukseid taastav hüaluroonhappe ja niatsiinamiidiga juukseseerum Sebastien Professional Penetraitt Overnight Serum. Hind 44.20

Juukseid tugevdav ja niisutav palsam Grown Alchemist Nourishing Conditioner. Hind 36.99

UV-kaitsega juuksepalsam Sachajuan Colour Protect Conditioner. Hind 27.99

Orgaanilise patšuli, salvei ja mitsellaaridega õrn ja mikrobioomisõbralik šampoon Payot Gentle Biome-Friendly Shampoo. Hind 29.99

UV-kaitset pakkuv, juukseid sügavuti hooldav ja niisutav šampoon Balmain Paris Moisturizing Shampoo. Hind 42.95

UV- ja kuumakaitsega juukseid hooldav sprei Pure Shores Artisan Hair Juice Spray. Hind 20.99

Makadaamiapähkli- ja argaaniaõliga juukseid taastav ja UV-kiirte eest kaitsev õlisprei Macadamia Healing Oil Spray. Hind 24.99