Leota musta tee kotikesi soojas vees, seejärel jäta need umbes pooleks tunniks külmkappi. Aseta teekotid silmadele umbes kümneks minutiks. Trikk kiirendab vereringet, värskendab silmi ja alandab turseid.

Jahutatud vatipadjad

Kiireim viis silmade värskendamiseks ja tursete alandamiseks on kasta vatipadjad külma vette (või jahutatud kummeliteesse) ning hoida neid kompressina 5–10 minutit silmadel.

Kurgiviilud

Teada-tuntud nipp silmade värskendamiseks. Kurgimahlal on ka head pinguldavad omadused.

Roosivesi

Roosivesi niisutab, värskendab ja aitab helendada tumedaid silmaaluseid. Niisuta vatipadjad roosiveega ja aseta silmadele.

Toores kartulimahl

Aseta silmadele kaks toore kartuli lõiku või määri silmaümbrusnahale toorest kartulimahla – üsna pea märkad, kuidas nahaalune tumedus tundub märksa heledam. Tee seda regulaarselt.

Jääkuubikud

Ülimalt tõhus retsept turses silmaalustele säru tegemiseks: jahuta tassitäis basiilikuteed, sega sisse pisut toore kurgi mahla ja kalla segu jääkuubikuvormi. Kasuta igal hommikul silmade äratajana!

Massaaž

Veel üks trikk, mis võib aidata turseid alandada, on silmaaluse naha masseerimine. Saad seda teha õrnalt sõrmedega või investeerida spetsiaalsesse rullikusse.

Loe pikemalt, kuidas silmad taas särama panna SIIT.


Jaga
Kommentaarid