Alles nüüd võttis Angélil saadetist kuulata – ja oh mis üllatus! Muusikabisnises karastunud mehele tundus neiu hääl taevalikult kaunina. „Viimaks kohtusime ja ta palus mul laulda,“ on Céline aastaid hiljem meenutanud. „Kui nägin ta silmis pisarat, mõistsin, et mul läks hästi.“ Kiirelt löödigi käed ja toona 40-le lähenev mees hakkas teismelisest tüdrukust staari vormima. Alustati sellest, et prantsuskeelsest perest pärit näitsik õppis korralikult ära inglise keele häälduse, sest ainult selles keeles võis maailma vallutada.

Et rahastada Céline’i debüütalbumi väljaandmist, pani René Angélil oma kodu hüpoteegi alla. Ja nagu elu näitas, tegi õigesti. Album teenis kulutused tagasi, tõi ka kasumit ning 13aastane Céline võitis heliplaadiga Québeci maakonna aasta uustulnuka auhinna.

Värskelt abiellunud René ja Céline.

Mitu aastat salasuhet

Angélili ja Dioni lugu meenutab mõneti „Minu veetleva leedi“ doktor Higginsi ja lihtsa lilleneiu Eliza lugu.

Mitu aastat valitses Céline’i ja René vahel asjalik töösuhe, kuni tütarlapsest sirgus naine. Sõprus ja usaldus olid nende vahel juba nagunii tekkida jõudnud, täisealiseks saades hakkas Céline vaatama mänedžeri naisepilguga. Réne hoidis end ikka veel tagasi. „Püüdsime mõlemad külma pead hoida, sest kaalul oli meie karjäär,“ kirjeldab lauljatar mälestusraamatus „Céline Dion: minu lugu, minu unistus“. Viimaks, pärast võitu 1988. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel, kus ta esindas Šveitsi lauluga „Ne Partez Pas Sans Moi“ („Ärge lahkuge minuta“), palus ta otsesõnu, et mees teda embaks. Järgnes kuum armuöö hotellisviidis, mille kohta on lauljatar tunnistanud: „Sel ööl ma und ei saanud – viimaks ometi olin kahekesi mehega, keda olin kaua hinges kandnud!“

Céline’ist oli saamas kuulsus, kelle ukse taha rivistusid austajate hordid ja uudishimulikud ajakirjanikud. 1990. aastal ilmus lauljatari esimene ingliskeelne album „Unison“ ning koos Peabo Brysoniga laulis ta linti joonisfilmi „Kaunitar ja koletis“ tunnusmeloodia. Dion oli rahvusvahelisel muusikaareenil läbi löönud! Kuid ikka veel polnud avalikkusel aimugi, et tema ja ta mänedžer on paar.

Alles 1993. aastal tuli tandem välja uudisega, et nad on olnud juba kaks aastat kihlatud. Pulmad plaaniti tulevaks aastaks. „Muidugi ma pelgasin, mida inimesed arvavad,“ pihtis Céline ajakirjale People. „Kui oled nii armunud, siis tahad ju, et terve maailm koos sinuga hõiskaks!“

„Armastame samu asju,“ nentis René palju aastaid hiljem ühes teleusutluses. „Céline tahtis saada staariks ja mina tahtsin, et temast saaks staar.“

Lauljatar koos abikaasa ja poeg René-Charlesiga Pariisis.

Äikest… siis jälle päikest

Dion ja Angélil ütlesid teineteisele piduliku jah-sõna 17. detsembril 1994 Montréali Jumalaema kirikus. Terve Kanada jälgis hinge kinni pidades laulatuse otseülekannet, sest maailmakuulsusi leidub sel suurel maal siiski märksa vähem kui naaberriigis USAs. Céline’i Swarovski kristallidega peakate oli nii ekstravagantne, et see kutsus esile imestamist ja ohhetamist.

Ent kahjuks polnud sel muinaslool määratud pilvituna kestma jääda. Kõigepealt ei läinud täide paari soov lapsi saada. Teleintervjuus pihtis nooruke laulja, et kõik katsed emaks saada miskipärast ebaõnnestuvad. Terane ajakirjanik tuletas siis talle meelde, et vahest ei pruugiks jätkata sellises tempos mööda maailma reisimise ja hiigelsaalides esinemisega. „Jah, peaksin vist aja maha võtma,“ nõustus Céline.

Veel hullem ebameeldivus tabas paari 1999. aastal, kui René Angélilil diagnoositi kõrivähk. Dion kuulutas välja kaheaastase pausi kontserttegevuses, et pühenduda abikaasale. Operatsioonid ja kiiritusravi läksid edukalt ning tohtrid teatasid rõõmuga, et haigus on seljatatud. Uskumatult õnnelikud Céline ja Réne uuendasid pidulikult oma abielulepingut ega läinudki palju aega, kui naine jäi rasedaks. Ometi kord täitus kauane unistus!

Pärast õnnestunud viljatusravi sündis 25. jaanuaril 2001 perre poeg René-Charles. „Ta on meie imelaps!“ rääkis ema mõned aastad hiljem vaimustunult. „Andsin talle terve aasta rinda, seda aega ei unusta ma iialgi. Tema silmad, tema nahk, tema lõhn – nii suurt armastust on võimatu millegagi võrrelda!“ Meedias kiitis noor ema poja head mälu ja kinnitas, et see on sama terav kui tema isal. Angelil omalt poolt kinnitas, et poeg on sama arukas kui ta ema. Austajaid pani korraks ehmuma lauljatari väide: „Tegelikult ma polegi sündinud laulja, vaid sündinud ema. Emadust naudin kõige rohkem. Korraldan esinemised ümber, et mu poeg millestki ilma ei jääks.“ Fännide rõõmuks artist siiski lavalaudu ei hüljanud.

Kuid ega üks ei jää teise ega vahel ka kolmandata. Kaheksa aastat pärast René-Charlesi sündi teatas paar uuest rasedusest. Pärast mitut vaevarikast viljatusraviraundi jäi naine kaksikuid ootama. Kõik läks hästi ning pere täienes kahe poisslapsega, Nelsoni ja Eddyga. Ja taas õhkas armastatud laulja enneolematust õndsusest – emadus sobis talle vähemalt niisama hästi kui hullutada oma kauni häälega tuhandepealisi rahvamasse.

Kallima surm

Kaksikud olid kõigest kolmesed, kui isa tervis ootamatult halvenes. Kuri kasvaja oli tagasi tulnud. Dion ja Angélil tegid 2014. aastal meedias ühisavalduse, et panevad nii stuudiotöö kui ka kontserttegevuse pausile, et tegelda mehe tervisemuredega. Kauaoodatud tuur Aasia maadesse tühistati, popstaar vabandas miljonite fännide ees.

Kui esimest korda tõesti vedas, et arstidel õnnestus kasvajale piir panna, siis seekord oli näha, et haigus ei kipu ravile alluma. „Kardan teda kaotada,“ ahastas Céline ajakirjale People antud intervjuus. „Kuid ma pean näitama nii iseendale kui ka Renéle ja lastele, et olen tugev ja me peame kõik koos vastu.“ Emotsionaalses usutluses paljastas lauljanna hiljutise kahekõne tõvevoodis abikaasaga: „Küsisin, kas ta kardab, ja ütlesin, et mõistan teda. René ütles, et soovib surra minu käte vahel. „Okei, hästi, ma olen kohal, sa lahkud minu käte vahel,“ lubasin talle.“

14. jaanuaril 2016, vaid kaks päeva enne oma 74. sünnipäeva, René Angelil suri. Perekond, kus vanem poeg alles teismeline ja nooremad vaid viiesed, palus avalikkuselt rahu.

Kuid juba oktoobrikuus nõustus Céline taas intervjuuga, mille ta andis pärast 1000. esinemist Las Vegases. Ta tunnistas, et pole eales suudelnud kedagi teist peale äsjalahkunud kaasa. „René on mu elu armastus. Mu lein on suur, kuid tunnen pärast aastaid haigusega võitlemist ja kaotusvalu viimaks ka kergendust.“

Vanimast pojast on tuge: koos Las Vegases muusika­auhinda vastu võtmas (2016).

Murtud süda

Aastaid nägi avalikkus sihvakat Céline Dioni suurlavadel graatsiliselt liikumas. Vahetevahel tundus staari saledus juba haiglaseks kõhnuseks muutuvat ja liikusid jutud, et naisel on toitumishäire. Ühel teleesinemisel ulatas ülbe meessaatejuht lauljannale taldriku kartulipudru ja kahe rasvase vorstiga. Céline’il õnnestus olukord naljaks pöörata. Seejärel uuris telemees, kuidas tal isiklikus elus läheb ja kas vastavad tõele kuuldused, et tal on suhe endast palju noorema taustatantsija Pepe Muñoziga.

Céline lükkas väite vapralt tagasi, öeldes, et nad on Pepega parimad sõbrad. Ringleb ka kuulujutte, et mees on hoopis gei, mistõttu tundub lauljatari jutt ka usutav. Pepe oli leina ajal lauljanna kõrval ja hoidis ta kätt. „Sõbralik kaisutus 190-sentimeetriselt mehelt, mis saaks olla parem!“ naljatles Dion.

Paraku on saatusel olnud lauljannale veelgi katsumusi varuks. Kuigi väiksemad pojad Eddy ja Nelson õpivad kenasti ja mängivad usinalt hokit ning vanimal, 22aastasel René-Charlesil on ette näidata juba mitu räpiloo salvestust, on staari enda tervis viimasel ajal halvaks pööranud. Hiljuti tuli laulja välja avaldusega, et juba mõnda aega on teda piinanud haruldane neuroloogiline haigus, mis põhjustab lihasespasme ja mille tõttu oli vaja tühistada tänavune kontserditurnee Euroopas. Taas on fännide südamed murtud.

Ent märtsis 55aastaseks saanud söakas staar kinnitab, et teeb personaaltreeneri ja füsioterapeudi abiga iga päev tundide viisi trenni ja saab ravimassaaži, üritades haigust seljatada, ning loodab südamest, et naaseb taas lavalaudadele – „Sest laulmine on mu elu!“

Jaga
Kommentaarid