Biohäkking ilumaailmas: mikrovooluteraapia komplekt Zip CX 2 Piece Hind 480.20; mikrovooluaparaat Nu Face Mini Facial Toning Device ja geel. Hind 197.75, mikrovooluaparaat fareo Toning Device. Hind 239.-

Mikrovooluteraapia

„Mikrovooluteraapia on näolihastele suurepärane trenn ja paneb naha särama,“ ütleb Liina, kes on kasutanud juba ligi aasta oma tavapärasele ilurutiinile täienduseks mikrovooluaparaati NuFace. Nimelt on mikrovoolu sagedus peaaegu identne keha enda elektriliste impulssidega, mistõttu mikrovool tungib raku keskmesse ja optimeerib seal toimuvaid protsesse. See tähendab märksa ärksamat kollageeni- ja elastiinitootmist, lihaskiudude taastumist ja lõõgastumist – kortsukesed mahenevad ja näoovaal pinguldub.

Eksperdid soovitavad maksimaalsete tulemuste nägemiseks kasutada masinat järjepidevalt – viie minuti jooksul vähemalt viiel päeval nädalas. Liina tõdeb, et tema nii tubli olnud ei ole ja kasutab aparaati siis, kui mahti on või kui on soov tõeliselt värske välja näha. „See masin annab tõepoolest kohese efekti – tõstab põsesarnu ja annab veidi nooruslikuma pringima ilme, nii et ega ma enda peale väga pahane ei olegi, et ma soovitatud rutiini nii hoolikalt pole järgida jaksanud.“

Aga kuidas protseduur käib? „See on lihtne – nahale kantakse paks kiht spetsiaalset veepõhist geeli või seerumit ja siis suristatakse masinaga üle näo,“ õpetab Liina. Veepõhisus on oluline seetõttu, et muidu vooluefekti ei teki. Liina on selleks otstarbeks ostnud Amazonist ülisoodsalt suure potsiku puhast aaloegeeli.

Proovi:

Mikrovooluaparaat Foreo Bear Mini Facial Toning Device. Hind 239.-

Mikrovooluteraapia komplekt Ziip CX 2 Piece. Hind 480.20

Mikrovooluaparaat NuFace Mini Facial Toning Device ja geel. Hind 197.75

LED-valgusega näomask

Enamik LED-näomaske mõjutab nahka punase, sinise ja lähiinfrapunavalgusega, mõnel tootjal on värve rohkemgi. Kuid mitte valgus ei anna selliste maskide puhul efekti, vaid hoopis valguse lainepikkus – punasel peaks see olema vähemalt 630 nanomeetrit ja lähiinfrapunal 830. Katsed on näidanud, et just need lainepikkused on võimelised imenduma sügavamate nahakihtideni, et stimuleerida kollageeni- ja elastiinitootmist, vähendada põletikke, kiirendada verevarustust ja nii mõndagi veel. Õige lainepikkusega valgusmaskid on võimelised lahendama terve müriaadi nahaprobleeme.

„Ma tegin valiku suure uurimise järel, lugesin arvustusi, vaatasin, kas on tehtud kliinilisi katseid ja kas tootel on olemas FDA heakskiit,“ räägib Mariliis, kes on värske CurrentBody LED-maski omanik. „Olen kasutanud maski mõned kuud iga päev. Esmalt puhastan naha, siis kannan kümme minutit maski ja pärast kreemitan,“ selgitab ta oma rutiini. Aknet Mariliisil ei ole, sellest mõjust ei tea ta rääkida, kuid muidu näeb nahk küll väga hea välja. „Ega vananemine toimu ju üleöö, seetõttu ei saa ka üleöö aru maski toimest, selle mõju on pikemaajaline,“ on ta veendunud.

LED-valgusega näomaskid.

Proovi:

LED-mask Omnilux Contour Face. Hind 375.-

LED-mask Dr Dennis Gross SpectraLite FaceWare Pro. Hind 525.40

CurrentBody Skin LED Light Therapy Face Mask. Hind 327.-

Mikronõelumine

Mikronõelarullik on Mariliisil LED-valgusmaski kõrval teine suur lemmik. „Mul on Environ Cosmetic Goldi rullik 260 imepeene ja 0,2 millimeetrit pika nõelaga,“ tutvustab ta oma iluabilist. „Olen seda kasutanud järjepidevalt umbes kahel korral nädalas juba kaks aastat ja tulemus meeldib väga. See elavdab nahka nagu ei miski muu!“

Naha mikronõelumine tekitab nahas imeväikesi vigastusi, mis ergutavad nahka iseennast parandama ning kollageeni ja elastiini tootma. Lisaks imenduvad kõik pärast protseduuri pealekantavad nahahooldusvahendid iseäranis sügavale.

Efekti saamiseks ei pea mikronõelumist üldsegi tihti tegema, piisab ühest korrast nädalas. Nõelad on maksimaalselt 0,5 mm pikad. „Oluline on kasutada rullikut nahal hästi õrnalt ja mitte mõjutada ühte kohta liiga pikalt ega liiga tugeva survega!“ hoiatab Mariliis. Protseduuri eel soovitab ta näo põhjalikult puhtaks pesta ja kuivatada, ka rullik ise peab olema tipp-topp puhas. Seerumi kannab ta nahale siis, kui on rullimise lõpetanud.

Muide, olemas on ka uuendusliku tehnoloogiaga iselahustuvad mikronõelad, mis tähendab, et nõelakesed koosnevad kristalliseerunud kollageenist, hüaluroonhappest, peptiididest, C-vitamiinist või teistest nahale kasulikest aktiivainetest, mis nahasügavustes lahustuvad.

Dermaroller ja kortsuplaastrid.

Proovi:

0,5 mm nõeltega dermaroller Ame Pure The Original Cit Face. Hind 39.90

Mikronõeltega kortsuplaastrid silmadele Apricot Microneedle Patches. Hind 16.99

Infrapunamatt

Infrapunasauna kasust on terviseteadlikud rääkinud juba ammu, kuid kodused infrapunamatid on üsna uudne ja moodne nähtus. Toimet kiidavad aga kõik, kes magamiskotilaadsesse leiutisse kordki pugenud on. Nimelt paneb infrapuna keha puhastusprotsessid tööle kiiremini kui miski muu, aidates kehal vabaneda kõikvõimalikest toksiinidest ja keskkonnamürkidest, vähendab põletikke, kiirendab vereringet ja ainevahetust ning lõdvestab lihaseid.

„Tegin infrapunamatiga esimese hooga läbi 14päevase kuuri ja langetasin selle abil kaalu kolm kilogrammi, kehalt vähenes kokku sentimeetreid koguni seitseteist!“ jagab oma kogemust Liina-Grete. Esmalt laenas ta uudse asja oma sõbrannalt, kes kiitis, et uni on paranenud, kaal langenud ja nahk märksa paremas seisus. See oli armastus esimesest proovimisest ja nüüdseks on ta oma isiklikku Hiiti matti kasutanud juba aasta-poolteist. „Poen matti kaks-kolm korda nädalas ning mulle meeldib samal ajal vaadata seriaali või lugeda raamatut,“ jagab ta. Kogenud kasutajana soovitab ta algajatel alustada infrapunamati kasutamist alati madalamatest kraadidest ning neid järk-järgult kõrgemaks tõsta – see aitab ära hoida halba enesetunnet, kuna keha ei ole nii intensiivse puhastusega veel harjunud. Ja mõistagi tuleb juua palju vett!

Infrapunamatt.

Proovi:

Hiit Premiumi infrapunamatt. Hind 474.-

Fotoepileerimine

Võitlus tüütute kehakarvakestega võib leida lõpu koduskasutatava intensiivse impulssvalguse tehnoloogia ehk IPL-masina kaasabil. „Kui varem oli selliste masinate tõhusus suure küsimärgi all, siis viimasel ajal on tehnoloogiad täiustunud ja hea tulemus täiesti saavutatav – üksnes järjepidev peab olema!“ ütleb Liis, kes kasutab Philips Lumea fotoepilaatorit. „Pärast kolme kuud ei pea ma näiteks kaenla alt karvu ajama mitu nädalat ja mujaltki üsna harva, sest karvakasv on lihtsalt nii hõredaks jäänud.“

IPL-masina toimemehhanismis mõjutab impulssvalgus karvasibulat, sundides karva puhkefaasi ja häirides selle kasvu, kuid üks oluline tegur, millega arvestama peab on, et IPL vajab kontrasti karvapigmendi ja nahapigmendi vahel, mistõttu väga heledate karvade puhul mehhanism ei toimi.

Fotoepilaatorid.

Proovi:

Fotoepilaator Braun Silk-Expert Pro 5. Hind 519.99

Fotoepilaator Philips Lumea IPL 9000. Hind 559.99

Ultraheli-nahapuhastus

„Nägin ultraheliaparaadiga nahapuhastust esmalt Tiktokis ja see tundus mulle lihtsalt liiga põnev, et proovimata jätta!“ naerab Annika vastuseks, miks ta seadme ostis. „Tellisin selle Amazonist, täiesti suvalise, lihtsalt arvustuste põhjal tegin valiku, kuid pean ütlema, et olen positiivselt üllatunud – see tõesti toimib!“

Tehnoloogia põhineb ultrahelivibratsioonidel, mis sulatavad lahti surnud naharakud ja eemaldavad pooridest mustuse ilma nahka vigastamata. „Kõige efektiivsema tulemuse saab, kui teha protseduuri pärast duši all käimist, kus veeaur on nahka pehmendanud,“ õpetab Annika. Veel on oluline teada, et puhastusmehhanism toimib üksnes niisutatud nahal – selleks võib nahka lihtsalt veega niisutada või kanda peale veepõhist geeli. „Ma reaalselt näen, kuidas vibreeriv spaatel nahalt vett aurustades pooridest mustust välja tõmbab!“ on Annika vaimustuses. Masinakesel on peale sügavpuhastuse teisi funktsioone veel, näiteks nahka pinguldav ja kreemide imendumist võimendav, kuid nende tulemust Annika eriti märgata ei oska, puhastus on ainus, mida ta kasutama on jäänud.

Ultraheliaparaat Anlan Ultrasonic Skin Scrubber. Hind 39.90

Proovi:

Ultraheliaparaat Anlan Ultrasonic Skin Scrubber. Hind 39.90

Mesoteraapia

Et tehnoloogia ilu heaks tööle rakendada, ei pea tingimata isiklikku masinat muretsema, võib ju ka lihtsalt ilusalongi sisse astuda. Näiteks Aljona avastas juba aastaid tagasi mesoteraapia. „Mesoteraapia näol on tegemist vitamiinisüstidega, mis tähendab seda, et hüaluroonhapet ja nahale olulisi toitaineid, sealhulgas vitamiine, mineraalaineid, aminohappeid, nukleiinhappeid, antioksüdante, süstitakse näonahka pisikeste nõelatorgetega,“ selgitab ta lähemalt ja lisab, et kuigi paljudele võib tunduda idee oma näonaha süstimisest natuke hirmutav, on paari-kolme päeva pärast peeglist vastu vaatav särav näonahk iga pisikest torget väärt. „Muide, neid torkeid tegelikult tänu tuimestavale kreemile nii ehk naa ei tunne. Natuke mummuline see vaatepilt vahetult pärast protseduuri ju on, kuid üldiselt käib kõik kiirelt ja valutult.“ Aljona on mesoteraapiat teinud juba päris mitmed korrad ning kavatseb teha ka edaspidi, sõbrad on talle seetõttu andnud hüüdnime mesoteraapia-whisperer.