RETSEPT | Sidrunimaitseline mango-kohupiimapurukook
Kui sulle maitseb kookides sidrun, on see just SINU kook! Sidrunikoor lisab meeldiva hapukuse nii koogipõhjale ja purukattele kui ka kohupiima-mangotäidisele. Kook maitseb imehea ahjusoojalt külma jäätisega, aga ka jahtunult, kui seda on kergem lahti lõigata. Ei teagi, kumbapidi seda eelistada.

Sidrunimaitseline mango-kohupiimapurukook (kümnele)
Põhi:
100 g võid
1 d suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
200 g pakikohupiima
1 muna
0,5 sidruni riivitud koor
Kohupiimakate:
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
0,5 sidruni koor ja mahl
1 suur mango (või 200 g mangokompotti või külmutatud mangokuubikuid)
Serveerimiseks: soovi korral vanillijäätist
Pese sidrun hoolikalt, kuivata. Sega koogipõhja jaoks või suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega puruseks tainaks ja tõsta peotäis sellest kaussi ootele.
Lisa ülejäänud purusegule muna, riivitud sidrunikoor ja kohupiim. Sega ühtlaseks. Määri 24–26 cm koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Kata vormi põhi ja ääred tainaga. Sega omavahel katteained, tükelda mango ja lisa katte hulka. Laota põhjale ja puista peale kõrvale pandud purusegu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 30–40 minutit või kuni kohupiimakate on hüübinud ja tainas kaunilt kuldpruun.
Lase väheke jahtuda ja serveeri soovi korral vanillijäätisega.