RETSEPT | Rummitarretis
Uhke magustoit igale peolauale. Meeldivalt õrn ja rummimaitseline tarretis maitseb nagu panna cotta. Sobib hästi marjakastme ja marjadega, aga ka laimiga maitsestatud värske ananassiga. Võid paar päeva varem valmis teha ja hoida serveerimiseni külmas.
Rummitarretis (kaheksale kuni kümnele)
8 želatiinilehte
3 M-suurusega muna
1,5 dl suhkrut
1 dl vett
4 dl rõõska koort
3/4 dl heledat rummi
kaunistuseks toormoosi ja marju, külmkuivatatud marjapuru
Pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Kuumuta vesi väikses potis keemiseni, tõsta kõrvale. Pigista želatiinilehed ükshaaval kuivaks ja tõsta keevasse vette, sega sulamiseni. Lase väheke jahtuda.
Vahusta koor eraldi kausis, mitte väga tugevaks vahuks. Lisa rumm munavahule ja nirista segades peene nirena hulka želatiin. Sega ettevaatlikult vahustatud koorega. Kalla 1,5liitrisesse tarretisevormi või toidukilega vooderdatud väikestesse portsjonivormidesse. Tõsta 3–4 tunniks külma tahkuma.
Kummuta tarretis taldrikule, kaunista toormoosi ja marjadega. Puista peale külmkuivatatud marjapuru.