Normaalset näonahka soovitas ta hooldada lihtsalt pehme vee ja pehme seebiga, puhastamiseks näovesi või -piim, õige kreem ööks ja päevaks. Kuiv nahk? „Seebitamisest hoidutagu,“ manitses kosmeetik. Rasvane toitekreem, puhastavas näovees alla 20% alkoholi, päeval puuder, mis kaitseb väliste mõjutuste ja tolmu eest. Kolmas tüüp, rasvane näonahk. „Harilikult muudavad näonaha rasvaseks aastaid kestnud kõhukinnisus ja vale toitumisviis,“ soovitas Aavakivi juurviljadieeti. Loputamine külma veega, päeval mattkreem, kaks korda kuus auruvannid ja poore kokku tõmbav mask – näiteks talgi ja valge savi baasil.

Vistrike eemaldamiseks ja näonaha poputamiseks pakkus Aavakivi mitu kodust nippi. Kes tahab proovida 1950ndate näomaske, leidku endale sobiv siit!

Kuivendav mask rasvasele nahale

1 spl kuiva kohupiima segada keetmata piimaga pudruks. 20 minuti pärast pesta leige veega ära. Seejärel nahk kergelt rasvakreemiga määrida.

Toitemask kuivale näonahale

½ munakollast paari tilga õliga (soovitatavalt oliiviõli) vahule hõõruda, lisada paar tilka sidrunimahla. Hoida nahal 20 minutit ja seejärel eemaldada leige veega.

Toitemask normaalsele näonahale

1 toores kooritud kartul hõõruda, lisada veidi õli, ½ tl keetmata piima ja natuke kaerajahu. Kanda 20 minutiks näole, pesta leige veega ära ja seejärel nägu rasvase kreemiga määrida.

Jaga
Kommentaarid