RETSEPT | Sidrunikana
Väga mugav on kana valmistada kaane all malmpotis – see küpseb maitsvaks ja mahlaseks. Kartulid ja muud juurikad pane kana alla, nii valmivad need lihaga samal ajal ja kanast nõrgub köögiviljadele maitsvat rasva. Igati tervislik ja mõnus roog!
(Kuuele kuni kaheksale)
1 broiler (u 1,5 kg)
soola
2 sidruni mahl
2 sl mett
u 10 keskmist kartulit
2 porgandit
oliiviõli
kuivatatud punet või tüümiani
soola ja musta pipart
Maitsesta kana nii seest kui ka väljast soola, pipra ja sidrunimahlaga. Laota pestud koorega kartulid ja kooritud tükeldatud porgandid suurema malmpoti põhja. Maitsesta õli, soola ja ürtidega. Tõsta peale maitsestatud broiler, nirista üle meega ja pane kaas peale. Tõsta pott 1 tunniks 180 kraadi juurde ahju pöördõhurežiimile.
Proovi liha valmidust, torgates kana paksemasse kintsuossa noa või kahvliga – kui kanast ei voola välja verist vedelikku, on liha küps. Võta potilt kaas ja pruunista rooga veel ahjus 10–15 minutit. Katsu ka kartulite-porgandite küpsust enne, kui poti ahjust võtad ja toitu nautima asud. Kui vaja, küpseta kauem. Värske salat ja hapukoorekaste sobivad selle prae kõrvale hästi.