(Kuuele kuni kaheksale)

  • 1 broiler (u 1,5 kg)

  • soola

  • 2 sidruni mahl

  • 2 sl mett

  • u 10 keskmist kartulit

  • 2 porgandit

  • oliiviõli

  • kuivatatud punet või tüümiani

  • soola ja musta pipart

Maitsesta kana nii seest kui ka väljast soola, pipra ja sidruni­mahlaga. Laota pestud koorega kartulid ja kooritud tükeldatud porgandid suurema malmpoti põhja. Maitsesta õli, soola ja ürtidega. Tõsta peale maitsestatud broiler, nirista üle meega ja pane kaas peale. Tõsta pott 1 tunniks 180 kraadi juurde ahju pöördõhurežiimile.

Proovi liha valmidust, torgates kana paksemasse kintsuossa noa või kahvliga – kui kanast ei voola välja verist vedelikku, on liha küps. Võta potilt kaas ja pruunista rooga veel ahjus 10–15 minutit. Katsu ka kartulite-­porgandite küpsust enne, kui poti ahjust võtad ja toitu nautima asud. Kui vaja, küpseta kauem. Värske salat ja hapukoorekaste sobivad selle prae kõrvale hästi.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid