(Kuuele kuni kaheksale)

  • 1 broiler (u 1,5 kg)

  • soola

  • 2 sidruni mahl

  • 2 sl mett

  • u 10 keskmist kartulit

  • 2 porgandit

  • oliiviõli

  • kuivatatud punet või tüümiani

  • soola ja musta pipart

Maitsesta kana nii seest kui ka väljast soola, pipra ja sidruni­mahlaga. Laota pestud koorega kartulid ja kooritud tükeldatud porgandid suurema malmpoti põhja. Maitsesta õli, soola ja ürtidega. Tõsta peale maitsestatud broiler, nirista üle meega ja pane kaas peale. Tõsta pott 1 tunniks 180 kraadi juurde ahju pöördõhurežiimile.

Proovi liha valmidust, torgates kana paksemasse kintsuossa noa või kahvliga – kui kanast ei voola välja verist vedelikku, on liha küps. Võta potilt kaas ja pruunista rooga veel ahjus 10–15 minutit. Katsu ka kartulite-­porgandite küpsust enne, kui poti ahjust võtad ja toitu nautima asud. Kui vaja, küpseta kauem. Värske salat ja hapukoorekaste sobivad selle prae kõrvale hästi.

Jaga
Kommentaarid