Tomatine läätsesupp (neljale)

  • 2 sl oliiviõli

  • 6 dl köögiviljapuljongit

  • 1 suur sibul

  • 1 küüslauguküüs

  • 2 porgandit

  • 1–2 varsselleri vart

  • 1,5 dl punaseid läätsi

  • 400 g purk purustatud tomateid

  • 1 tl karripastat

  • 2 loorberilehte

  • 1 tl purustatud vürtsköömneid

  • 0,5 sidrunit

  • soola ja suhkrut

  • soovi korral 1 dl kookospiima

Serveerimiseks:

  • peterselli või koriandrit

Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk õlis, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja varsseller. Lisa ka karripasta ja soovi korral vürts­köömen, kuumuta läbi. Kalla seejärel juurde puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa sõelal hoolikalt voolava vee all pestud läätsed ja keeda mõni minut. Pane juurde ka tomati­konserv ja loorberilehed, keeda kaane all vaiksel tulel 15 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja suhkruga, viimane tasakaalustab tomati happesust. Lisa soovi korral kookos­piima ja pigista sidrunist mahl, serveeri hakitud maitserohelisega.

Jaga
Kommentaarid