RETSEPT | Tomatine läätsesupp
Maitsekas taimne läätsesupp on hea vaheldus argiõhtul. Supi saad valmistada ka paksema pajaroana ja vürtsikana ning pakkuda koos riisiga. Serveerides võid soovi korral lisada pannil pruunistatud peekonit või vürtsikat chorizo’t!

Tomatine läätsesupp (neljale)
2 sl oliiviõli
6 dl köögiviljapuljongit
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
2 porgandit
1–2 varsselleri vart
1,5 dl punaseid läätsi
400 g purk purustatud tomateid
1 tl karripastat
2 loorberilehte
1 tl purustatud vürtsköömneid
0,5 sidrunit
soola ja suhkrut
soovi korral 1 dl kookospiima
Serveerimiseks:
peterselli või koriandrit
Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk õlis, lisa õhukeselt viilutatud porgandid ja varsseller. Lisa ka karripasta ja soovi korral vürtsköömen, kuumuta läbi. Kalla seejärel juurde puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa sõelal hoolikalt voolava vee all pestud läätsed ja keeda mõni minut. Pane juurde ka tomatikonserv ja loorberilehed, keeda kaane all vaiksel tulel 15 minutit. Maitsesta vajadusel soola ja suhkruga, viimane tasakaalustab tomati happesust. Lisa soovi korral kookospiima ja pigista sidrunist mahl, serveeri hakitud maitserohelisega.