RETSEPT | Lia Virkus soovitab 6 poppi Peruu rooga, mis on väga maitsvad ja lihtsad Eestiski valmistada
Peruu köök on inspireeriv ja maitsev! Tähtis tooraine on neil kartul, aga Peruu rannik on ka kalarikas. Vürtsikus selles köögis tuleb pipardest, eriti mahedamaitselisest kollasest ají’st, mida leidsin Piprapoest kuivatatud kujul: seda tuleks üle öö leotada väheses vees ja seejärel püreestada. Kuid võid kasutada ka värskeid tšillisid, mida Eesti poodides leidub. Pakun välja kuus poppi Peruu rooga, mis on väga maitsvad ja lihtsad Eestiski valmistada!
Artiklist leiad kuus imemaitsvat ent samas üsna lihtsalt valmistatavat Peruu toitu:
Ceviche
Causa ehk külm kihiline kartulipuder
Ají de Gallina ehk vürtsikas koorene kana
Lomo Saltado ehk veisevokk friikate, sibula ja tomatiga
Alfajores ehk karamellikreemiga kihilised küpsised
Tres Leches ehk kolmepiimakook