RETSEPT | Koreapärane hakkliharoog
Maitsesta hakkliha koreapäraselt seesamiõli, ingveri, tšilliga ja imehea aasiapärane kausitoit valmib kerge vaevaga, ka argiõhtuks. Samal ajal kui hakkliha pannil praeb, jõuad valmis keeta ka riisi ja kokku segada mõnusa koreapärase maitserikka kastme. See toit on muna-, piima- ja gluteenivaba.
Koreapärane hakkliharoog (kahele - neljale)
400 g veisehakkliha
Kaste:
2 sl sojakastet
2 sl suhkrut
1 sl seesamiõli
3-4 tl riivitud ingverit
0, 5 tl tšillihelbeid
Serveerimiseks:
3 dl basmatiriisi
1 sl seesamiseemneid
3-4 rohelise sibula vart
Värsket tšillipipart
Keeda hoolikalt sõelal voolava vee all pestud riis al dente. Samal ajal rösti seesamiseemned kuival pannil, pane taldrikule jahtuma. Pruunista samal pannil hakkliha. Mõõda kastmeained väikesesse kaussi ja sega küpsenud hakkliha hulka.
Jaga riis ja hakkliha kaussidesse. Haki roheline sibul kaussidele kaunistuseks peale, puista üle seesamiseemnete ja soovi korral ka värskete tšillirõngastega.