Enimkuulatud episoodide järjestuse 10. kohal on saade, milles juttu sotsiaalmeedia sõltuvusest. Saateküleline Rasmus Sinivee on tehnoloogia ja tervisekäitumise spetsialist, doktorant, nooremteadur, kelle teadustöö valdkond on sotsiaalmeedia sõltuvuse uurimine.

Mida nimetatakse sotsiaalmeediaks? Kuidas see alguse sai ja millised on levinumad kanalid, mida inimesed kasutavad? Mis on sotsiaalmeedias positiivset? Saates räägib Rasmus Sinivee, mis on teadlik tehnoloogia kasutamine. Ta toob välja, et digitehnoloogia on vaimse tervise seisukohalt alakasutatud ressurss. Kuidas sotsiaalmeedias nn tervislikult käituda?

Mis aga juhtub siis, kui sotsiaalmeedia kasutamine läheb inimese jaoks kurnavaks? Näiteks sõltuvus like’dest! Saates tekib elav arutelu teemal, kas sõltuvuse temaatika on üle võimendatud või mitte ning kas tegemist võib olla hoopis moraalse paanikaga?

Mis on sotsiaalmeedia liigne kasutamine ja mis on juba sõltuvus? Mis on nende terminite sisuline vahe? Rasmus räägib uuringutest, mis on läbi viinud eesti noorte seas ja millised on olnud nende tulemused. Ta toob näiteid ka erinevatest uuringutest maailmas.

Saates antakse nõuandeid, kuidas sotsiaalmeediat targalt tarbida ning piirata selle liigset kasutamist.

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid