• 2 kg hapukapsaid, porganditeta

  • 0,5 pudelit valget veini (kes magusama mekiga kapsast armastab, siis võib võtta Põltsamaa Kuldset )

  • 3 sl köömneid

  • 2 hapukat suurt õuna

  • 200 g kuivatatud musti ploome

  • Kaunistuseks jõhvikaid või pohli

Vala suuremasse potti hapukapsad, lisa vein, seemnetest puhastatud sektoriteks lõigatud õunad, ploomid ja köömned. Lase potis madalal tulel podiseda paar tundi, sega aeg-ajalt.

Üllatus on see, et maitsestamiseks pole suure tõenäosusega soola ega suhkrut vaja, nii paigas on kõik. Samas, kõik oleneb siiski milliseid hapukapsad kasutate! Juhul kui tõesti rasvatuid kapsaid pelgad, võid hautamise lõpus lisada hulka 200 g võid. Kaunista marjadega!

Jaga
Kommentaarid