RETSEPT | Rasvavabad hapukapsad üllatava komponendiga
Kui Merrit Kiho mulle oma rasvavabasid kapsaid kiitis, väites, et need klientide suured lemmikud, ei suutnud uskuda. Küsisin retsepti ja proovisin! Nüüd tahaksin ka teiega jagada, need said nii head! Isegi suhkrut ja soola pole grammigi vaja.
Merriti rasvavabad hapukapsad (8-10le)
2 kg hapukapsaid, porganditeta
0,5 pudelit valget veini (kes magusama mekiga kapsast armastab, siis võib võtta Põltsamaa Kuldset )
3 sl köömneid
2 hapukat suurt õuna
200 g kuivatatud musti ploome
Kaunistuseks jõhvikaid või pohli
Vala suuremasse potti hapukapsad, lisa vein, seemnetest puhastatud sektoriteks lõigatud õunad, ploomid ja köömned. Lase potis madalal tulel podiseda paar tundi, sega aeg-ajalt.
Üllatus on see, et maitsestamiseks pole suure tõenäosusega soola ega suhkrut vaja, nii paigas on kõik. Samas, kõik oleneb siiski milliseid hapukapsad kasutate! Juhul kui tõesti rasvatuid kapsaid pelgad, võid hautamise lõpus lisada hulka 200 g võid. Kaunista marjadega!