04.12.2022, 09:09
„Kui muidu saavad eestlased ilma Eesti toiduta hakkama, siis jõululaual see peab olema.“ Kuidas mõjutab toit meie identiteeti?
Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo toidu ja maailmavaate seosest
Sotsioloog ja Nami-Nami kokandusportaali eestvedaja Pille Petersoo on aastaid uurinud toidu ja identiteedi vahekordi. Jõulukuul on just õige hetk iseendasse vaadata ning seada teadlikke sihte ja käitumismudeleid ka järgmiseks aastaks.
FOTO: | Delfi Meedia
Traditsioonilises ühiskonnas oli lihtne, sa sõid seda, mida sinu staatuses inimene tohtis süüa. Tänapäeval on keerulisem, sa pead otsustama, kas sööd Hiina, India, Jaapani toitu, teed pastat või tanguputru kõrnetega.
Me peame iga päev sööma, kaloreid on vaja, aga toidu abil saame luua ka igapäevast identiteeti.
Kas tänapäeval on mõtet kaevuda pärandtoitudesse ja üritada neid uuesti „söödavaks“ teha?
Oled juba tellija?