Johanna-Maria Lehtme.

Aasta naine 2022 Johanna-Maria Lehtme on MTÜ Slava Ukraini asutaja ja sellega paljudele inimestele võimaluste looja sõjas hätta sattunud Ukraina inimeste aitamisel.

Johanna-Maria Lehtme ütles tunnustust vastu võttes: „See on tunnustus kogu minu meeskonnale. Mul on päris raske siin praegu olla, sest ootan luba Ukrainasse Herzoni piirkonda sisenemiseks, et aidata sealseid abivajajaid. Tunnistan, et ma ei ole juba üheksa kuud teinud nö normaalse elu asju, seetõttu olen tänulik, et saan siin täna teie keskel olla ja astuda korraks sellest sõjaolukorrast välja. See on mulle väga-väga suureks abiks“.

Aasta naise tiitli kandjaks valib EENA igal aastal naise, kes on tubli äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal, kes on ettevõtja või ametinaine. Ta on Eesti Vabariigi kodanik ja aktiivne ühiskonnaelu mõjutaja ning on midagi eriti tähelepanuväärset korda saatnud just viimase aasta jooksul. Ta on Eesti naistele eeskujuks.

Tiitlit antakse välja alates 1993. aastast. Eelmisel aastal pälvis selle olümpiavõitja Katrina Lehis ja 2020. aastal Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar.

Kersti Kaljulaid 05.10.2022

Aastate naise tiitli pälvis president Kersti Kaljulaid.

President Kersti Kaljulaid ütles tunnustust vastu võttes: „Tunnen aukartust seda tiitlit vastu võttes ja tervitan kõiki neid naisi, kes on varasemalt selle väärika tiitli saanud - Anu Raud, Reet Laja, Siiri Oviir, Ita Ever, Marju Lauristin. Meil naistel on võrdsete võimaluste teemadel veel palju ära teha ka siin Eestis, kus arengud, erinevalt paljudest teistest riikidest, on positiivses suunas. Edu meile kõigile! Ma olen uhke EENA naiste ja meie Eesti noorte naiste põlvkonna üle“.

Aastate naise tiitli annab EENA välja naisele, kes on tubli äris, teaduses, kultuuris või mõnel muul elualal. Ta on Eesti Vabariigi kodanik, ühiskonnaelu aktiivne mõjutaja.

2019. aastal pälvis tiitli Viljandi Kultuuriakadeemia ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, emeriitprofessor Anu Raud ja 2017. aastal Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse juhatuse esinaine Reet Laja.

Kerli Ats.

Aasta noor naisettevõtja 2022 Kerli Ats juhib Luigeveski Agro farmi ning on Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht, seistes nii ka teiste talunike huvide eest.

Kerli Ats ütles tunnustust vastu võttes: „Tiitlit „Aasta noor naisettevõtja 2022“ vastu võttes tundsin ennast üsna ootamatult, sest minu igapäevane töö möödub meeste seltskonnas. Ettevõtjana olen üsna oma tee alguses, aga oma ettevõttes lähtun samadest väärtustes, mis on mulle olulised Talupidajate Keskliidus tegutsedes ehk puhta eestimaise toidu tootmine. Mul on siiralt hea meel, et mulle antud aasta naise tunnustusega tunnustab EENA tegelikult Eesti talupidajaid, kes toodavad puhast ja Eestimaist toitu“.

Aasta noore naisettevõtja tiitliga tunnustab EENA kuni 40-aastast naist, kelle ettevõte on viimaste aastate jooksul eriliselt ja eristuvalt silma paistnud oma tegevusvaldkonnas ning saanud klientidelt märkimisväärse poolehoiu või on esile tõstetud koostööpartnerite poolt.

2021. aastal tunnustati selle tiitliga noorte heaolu parendava startup ettevõtte Clanbeat asutajat ja tegevjuhti Kadri Tuisku ja aasta varem pälvis selle kodu-, isiku- ja lapsehooldusteenuseid pakkuva platvormi CareMate asutaja Marion Teder.

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon

Aastal 1992 loodud Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulub rahvusvahelisse äri- ja ametinaiste võrgustikku BPW International – Business and Professional Women International.

Assotsiatsioon loodi eesmärgiga aidata kaasa oma erialal pädevate, ettevõtlike naiste ja naisjuhtide omavaheliste kontaktide loomisele, ideede ja arvamuste vahetamisele ja ühiste tegevuskavade elluviimisele ning klubilise tegevuse traditsioonide säilitamisele.

Aasta naise tiitlit antakse välja 1993. aastast.

Jaga
Kommentaarid