RETSEPT | Hapukalt lahe jõhvika-kodujuustutort
Hapukalt lahe jõhvika-kodujuustutort on ehe ja eestimaine. Alati maitsev kohvikõrvane!
Jõhvika-kodujuustutort (10 tk)
Rukkileivapõhi:
150 g musta rukkileiba
60 g võid
2 sl pruuni roosuhkrut
Täidis:
4 dl vahukoort
3 tl vanillsuhkrut
300 g kohupiimapastat
400 g kodujuustu
5 tl želatiini + 5 sl vett
0,5 dl pruuni roosuhkrut
200 g külmutatud jõhvikaid
Kaunistamiseks:
15 väikest roosat marjabeseed, peotäis värskeid jõhvikaid
Riivi leib või purusta köögikombainis, sulata pannil või ja suhkur, rösti leiba selles mõni minut. Kalla segu küpsetus-paberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, suru lusikaga ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Purusta väheke sulanud jõhvikad 0,5 dl pruuni suhkruga. Vahusta täidise tarvis vahukoor vanillsuhkruga, lisa kohupiimapasta ja vahusta segamini. Pane juurde (nõrutatud) kodujuust ja marjad. Maitse ja lisa vajadusel suhkrut.
Mõõda želatiin vette ja lase 5 minutit paisuda, seejärel lahusta see segades kuumaveevannil. Lase želatiini-segul veidi jahtuda. Nirista želatiin kiirelt segades täidise hulka ja kalla täidis vormi leivapõhjale.
Pane tort külmkappi, lase üle öö tarduda. Kaunista beseede ja jõhvikatega.