Rukkileivapõhi:

  • 150 g musta rukkileiba

  • 60 g võid

  • 2 sl pruuni roosuhkrut

Täidis:

  • 4 dl vahukoort

  • 3 tl vanillsuhkrut

  • 300 g kohupiimapastat

  • 400 g kodujuustu

  • 5 tl želatiini + 5 sl vett

  • 0,5 dl pruuni roosuhkrut

  • 200 g külmutatud jõhvikaid

Kaunistamiseks:

  • 15 väikest roosat marjabeseed, peotäis värskeid jõhvikaid

Riivi leib või purusta köögikombainis, sulata pannil või ja suhkur, rösti leiba selles mõni minut. Kalla segu küpsetus-paberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, suru lusikaga ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

Purusta väheke sulanud jõhvikad 0,5 dl pruuni suhkruga. Vahusta täidise tarvis vahukoor vanillsuhkruga, lisa kohupiimapasta ja vahusta segamini. Pane juurde (nõrutatud) kodujuust ja marjad. Maitse ja lisa vajadusel suhkrut.

Mõõda želatiin vette ja lase 5 minutit paisuda, seejärel lahusta see segades kuumaveevannil. Lase želatiini-segul veidi jahtuda. Nirista želatiin kiirelt segades täidise hulka ja kalla täidis vormi leivapõhjale.

Pane tort külmkappi, lase üle öö tarduda. Kaunista beseede ja jõhvikatega.

Jaga
Kommentaarid