RETSEPT | Kiire virsiku-purukook
Maitsev purukook, mis oma lihtsuses ahjusoojalt koos külma vanillijäätise või –kastmega maitseb imehea.
Kui soovid tervislikumat gluteenivaba kooki, küpseta kook pruuni suhkru ning gluteenivaba kaera- ja riisijahuga. Kui kodus vaid nisujahu ja valge suhkur, sobib hästi ka see. Aga vahelduseks soovitan küpsetada ka teistmoodi jahudega, maitseb põnevamalt ja kindlasti mitte kehvemini.
2 virsikut
2 nektariini
1 dl pruuni roosuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Purutainas:
175 g võid
1, 5 dl pruuni roosuhkrut
4 dl nisujahu ( või 2 dl täistera kaerajahu ja 2 dl täisterariisi jahu)
1 tl vanillisuhkrut (või 1 jahvatatud vanillikaun)
Serveerimiseks vanillikastet või -jäätist
Haki omavahel puruseks tainaks külmkapikülm või kuubikutena, suhkrud ja jahud. Laota üle poole purusegust pirukavormi põhja. Tükelda virsikud ja nektariinid sektoriteks, lõika need omakorda pooleks. Sega puuviljatükid pruuni suhkru ja vanillisuhkruga. Laota vormi purutaignale. Puista peale ülejäänud purutaigen. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni purukook kauni värvi saanud ning küps. Serveeri leigena külma vanillikastme või -jäätisega.