Kiire virsiku-purukook (kuuele kuni kaheksale)

  • 2 virsikut

  • 2 nektariini

  • 1 dl pruuni roosuhkrut

  • 2 tl vanillisuhkrut

Purutainas:

175 g võid

1, 5 dl pruuni roosuhkrut

4 dl nisujahu ( või 2 dl täistera kaerajahu ja 2 dl täisterariisi jahu)

1 tl vanillisuhkrut (või 1 jahvatatud vanillikaun)

Serveerimiseks vanillikastet või -jäätist

Haki omavahel puruseks tainaks külmkapikülm või kuubikutena, suhkrud ja jahud. Laota üle poole purusegust pirukavormi põhja. Tükelda virsikud ja nektariinid sektoriteks, lõika need omakorda pooleks. Sega puuviljatükid pruuni suhkru ja vanillisuhkruga. Laota vormi purutaignale. Puista peale ülejäänud purutaigen. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni purukook kauni värvi saanud ning küps. Serveeri leigena külma vanillikastme või -jäätisega.

Jaga
Kommentaarid