1x
00:00

Võistlustantsule kuulub tema hing ja süda. „Kui ma lapsena lõpuks soostusin trennisaali minema ja nägin saali sisenemas üht poissi, siis teadsin, et temaga hakkan treenima võistlusteks,“ meenutab Heili oma lapsepõlve esimesi mälestusi treeningsaalist. Ta lisab, et tema õde oli sündinud tantsija, tema ise aga ei olnud oma pehmemate kehakumerustega kunagi sobilik tantsumaailma jaoks.

Heili tunnistab, et tema teekonda on mõjutanud keskmisest tundlikum ja empaatilisem iseloom ning paljud otsused teeb ta oma sisetunde järgi. „Maksimeerin oma häid emotsioone ja tundeid nii töös kui ka partneri valikul. Olen teinekord liiga abivalmis ja aitan, sest ma ei suuda pealt vaadata kui sõbral on mure. Olen lõpuks õppinud aktsepteerima, et olen kohusetundlikum kui peaksin ehk see on nn klassikaline viielise-sündroom,“ arutleb Heili. Tema sõnul on see tegelikult paljudesse naistesse sisse kodeeritud. „Ma ei saa ega oska endale armu anda ning püüdlen ikka perfektsionismi poole,“ naerab Heili oma iseloomuomaduste üle.

Vanemad on andnud talle oskuse ise hakkama saada. „Ema õpetas alati, et kui lubad midagi teha, siis tee see valmis tähtajaks. Kohusetundlikkus on minu ema jaoks väga oluline,“ märgib Heili. Tema sõnul õpetas isa talle, et enda arvelt ei tohi midagi teha, eriti kui tunned, et oled hästi teinud ja sind kasutatakse ära. „Vanemad ostsid mulle auto ja andsid bensiinikaardi. Kui kaardi limiit otsa sai, siis laiutasid nad käsi ja ütlesid, et nemad on oma panuse andnud ning edasi vastutan minu. Eks ma proovisin protestida, aga lahenduse pidin siiski ise leidma. See oli parim õppetund, mida vanemad mulle oma reageerimisega andsid,“ mõtiskleb Heili.

Oma isaga saab Heili vestelda avatult kõigest. „Mul on isaga sarnaseid jooni. Me mõlemad ei pürgi ise lavale, vaid meile meeldib olla nn tagatubades… See on kordades huvitavam,“ kinnitab Heili.

Helil on poeg ning noore emana hakkamasaamine ei olnud lihtne. „Esimest korda tabasin end siis arutlemas teemal, et millises maailmas meie lapsed kasvavad ja kuidas seletada erisusi. Kuidas õpetada olema hea inimene,“ räägib Heili. Ta lisab: „Tänapäeval ei ole naisel võimalik teha karjääri ilma korraliku tugivõrgustikuta. Minul oli see olemas tänu vanematele ja olen neile selle eest neile väga tänulik.“

Heilil on elus olnud keerulisi hetki. Mis aitab neist ülesaamisel? „Minu teraapiaks on olla iseendaga üksi. Mu öökapil on tarokaardid ning praegu õpin nende pildikeelt. Küsin endalt küsimusi ja arutlen kaardi tähenduse üle. See aitab peas olevaid mõtteid korrastada. Minu eesmärk pole ennustada tulevikku, aga see on minu viis juurprobleemiga tegeleda ja leida neile lahendus, et nad ei segaks igapäeva elu,“ võtab Heili kokku oma armastuse tarokaartide vastu.

Kuula saated ja saad teada, mis on Heili nõrgim külg ja millest ta loobuda ei suuda? Mis asjaoludel tantsis ta 7-aastase tüdrukuna punkaritega Tallinna vanalinnas ning keda tuli Heilil tantsusaates treenerina asendada. Otse ja ausalt telesaadete telgitagustest.

Jaga
Kommentaarid