• 500 g peeti

  • 3 sl õli

  • 0, 5 tl soola

  • 1 sl valge veini äädikat

  • 500-600 g värsket kapsast

  • 200 g porgandit

  • 2-3 tomatit

  • 200 g sibulat

  • 2 loorberilehte

  • 1 sl soola

  • 2 sl suhkrut

  • 1 tl musta pipart

  • 3 sl valge veini äädikat või 1 sl 30%-list äädikat

  • soovi korral ka hakitud värsket lehtpeterselli.

Tükelda peedid ribadeks, sega õli. äädika ja soolaga. Rösti ahjuplaadil 200 kraadi juures u 30 minutit. Haki ka sibul, porgand ja kapsas ribadeks. Kuumuta poti põhjas sibulat ja porgandit õlis mõni minut segades. Lisa kapsaribad, loorberilehed ja 3 dl vett. Kuumuta segades mõni minut peale keemahakkamist ja kata pott seejärel kaanega. Hauta peaaegu pehmeks, lisa ahjus röstitud peedid ja kuumuta veel koos 20-30 minutit. Lisa sool, suhkur ja meelepärane äädikas, kuumuta veel keemiseni, maitse, kas on pehme.

Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.