RETSEPT | Boršisupipõhi
Küll on mugav avada talvel purgike omatehtud boršisupipõhja, lisada juurde vaid samapalju puljongit või vett. Keeda suppi vaid 4-5 minutit ja lisa soovi korral ka tükeldatud kartuleid ja ka meelepärast liha: pardi-, kana-, sea- või veiseliha.
500 g peeti
3 sl õli
0, 5 tl soola
1 sl valge veini äädikat
500-600 g värsket kapsast
200 g porgandit
2-3 tomatit
200 g sibulat
2 loorberilehte
1 sl soola
2 sl suhkrut
1 tl musta pipart
3 sl valge veini äädikat või 1 sl 30%-list äädikat
soovi korral ka hakitud värsket lehtpeterselli.
Tükelda peedid ribadeks, sega õli. äädika ja soolaga. Rösti ahjuplaadil 200 kraadi juures u 30 minutit. Haki ka sibul, porgand ja kapsas ribadeks. Kuumuta poti põhjas sibulat ja porgandit õlis mõni minut segades. Lisa kapsaribad, loorberilehed ja 3 dl vett. Kuumuta segades mõni minut peale keemahakkamist ja kata pott seejärel kaanega. Hauta peaaegu pehmeks, lisa ahjus röstitud peedid ja kuumuta veel koos 20-30 minutit. Lisa sool, suhkur ja meelepärane äädikas, kuumuta veel keemiseni, maitse, kas on pehme.
Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.