Koolivormi stiil on moeklassika. Louis Vuitton sügis 2022.

Inspiratsiooni leiab kogu maailmast. Jaapani koolivorm meenutab meremeheülikonda, Korea õpilased kannavad beeže seelikuid, valgeid pluuse, lipse ja tumesiniseid pintsakuid. Briti koolivormiks on sini-punaruudulised seelikud, helesinised pluusid ja tumedad pintsakud. Kõige kelmikamad on Tai koolitüdrukud, nemad kannavad valgeid pluuse, musti miniseelikuid ja beeže nahkvöösid.

Koolivorm pole sugugi mõeldud üksnes Z-generatsioonile, sest moemaailm armastab klassikat mikrotrendidest enam. Vormi kandmine näitab enesekindlust ja see on hinnatav omadus igas büroos. Inimesed, kes oskavad vormirõivaid hinnata, arendavad ka stiilitunnetust: lihtsa rõiva juures on iga detail oluline. Ülestõstetud krae oli kooliajal protesti märk, kas mäletate?

Leia oma kontrast

Vormirõivas mõjub efektselt, sest kontrastsed riided lisavad välimusele värskust.

Sinu isiklik kontrastitase tähendab kontrasti juuste, naha ja silmade vahel. Näiteks kui sul on hele nahk ja tumedad juuksed, on kontrastitase kõrge; keskmise tumedusega juuksed ja hele nahk tähendavad keskmist, heledad juuksed ja hele nahk väikest kontrasti.

Miuccia Prada: "Armastan vormiriietust, sest see annab võimaluse varjuda. Keegi ei saa aru, mida sa mõtled – vormi kandes saad olla sina ise."

Jaga
Kommentaarid