RETSEPT | Seeneseljanka supipõhi
Seeneseljanka maitseb talvel oi kui hea! Kui sügisel riisikaid või pilvikuid metsast leiad, tasub igal juhul ka seeneseljanka supipõhi valmis keeta. Kõige maitsvam jääb see just kupatatud riisikatega ja ka kupatamist mittevajavate pilvikutega.

Lisa talvel supipõhja soojendades üks ühele köögiviljapuljongit või vett ja soovi korral lisa veel ka kartuleid ja marineeritud kurki.
Seeneseljanka supipõhi (1,8 l)
1 kg kupatatud riisikaid
300 g sibulaid
700 g tomateid
300 g porgandeid
1 punane paprika
1 tšillikaun
2 sl suhkrut
1 sl soola
2 loorberilehte
2 sl 30% äädikat või 3 sl valget veiniäädikat
Tükelda porgandid, seened, tomatid ja paprika. Haki sibulad ja kuumuta õlis poti põhjas. Lisa juurde porgandid ja tšilli, kuumuta 5 minutit ning lisa ka tomatid ja seened. Samuti suhkur, sool, loorberilehed. Kuumuta segades, kuni kõik on peaaegu pehmed, u 40-50 minutit, maitsesta äädikaga, kuumuta läbi ja jaga eelkuumutatud purkidesse. Kaaneta.