Millised on kahe kooliealise tütre isa Nikolai Novosjolovi pere 1. septembri traditsioonid ja mida mäletab Nikolai enda elu esimesest koolipäevast? Räägime isarollist ja sellest, mida Nikolai oma isalt enim kõrva taha on pannud. „Minu isa on rohkem tegude mees, olen tema pealt õppinud, et kui midagi käsile võtad, viid selle ka lõpuni,“ ütleb Nikolai. Isa roll oli teeneka vehkleja sportlasekarjääris väga suur, tema kõrval tegi väike Nikolai oma esimesed sammud spordis. Nüüd, juba aastaid laste vehklemistreenerina tegutsev maailmameister peab laste suunamisel oluliseks hästi selgitada, miks midagi tehakse ja kuidas see mõjutab tulemust: „Räägin lastele, et igal otsusel on tagajärg, mõtle enne otsustamist asjad hästi läbi.“

Laste treenerina alustades oli trennides arvuline ülekaal poistel, nüüd aga on treenimas tüdrukuid rohkem kui poisse ja nad on palju tublimad. „Tüdrukutel säravad silmad rohkem – nad on eesmärkidele pühendunumad, püüdlikumad. Poistel tuleb see natuke hiljem,“ ütleb Nikolai.

„Minu sportlasekarjäär jäi vigastuse tõttu katki, minu unistus võita olümpia jäi saavutamata,“ avaldab endine tippsportlane. Nüüd aitab Nikolai seda unistust püüda oma õpilastel.

Kuula saatest, miks ütleb spordistaar enda kohta, et ta on kehv sõber? Milliseid valikuid ja ohvreid tuleb teha tippkarjääri tegeval sportlasel oma pereelus ja kuidas see mõjutab paarisuhet? Juttu tuleb ka sellest, miks olid Nikolai ja abikaasa Oksana suhte algusaastad keerulised ja millega võlus väikelinnapoiss ära imetluse ja tähelepanuga harjunud kaunitarist pealinnatüdruku.

KUULA SAADET:

1x
00:00
Saatejuht Kristiina Heinmets ja Nikolai Novosjolov, kahekordne maailmameister epeevehklemises.

Jaga
Kommentaarid