NÕUANNE | Avastamist väärt vahuveine Hispaaniast, Luksemburgist, Austraaliast, Lõuna-Aafikast ja Kanadast
Mulliveinide maailm on kirju kui sebra, neid toodetakse kõikjal maailmas. Kas teadsid näiteks, et Austraalias tehakse imelisi punaseid vahuveine või et Kanada astub paari oma veiniga maailma tippudele üha lähemale?
Üha enam inimesi tahab juua mulliveini, mis tähendab seda, et pakkumine peab nõudlusele järele jõudma. Lisaks piirkondade eripäradele on nüüd ka palju rohkem marjasorte, millest vahuveine valmistatakse. Kui enamik tõsiseltvõetavaid tippvahuveine toodeti siiani peamiselt kolmest sordist – Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier – ehk nii-öelda Champagne’i sortidest või Saksamaal Rieslingist, Itaalias Glerast, Hispaanias kolmikust Macabeo, Parellada ja Xarel-lo, siis praegu pole see nii! Vahule aetakse kõiki marju, mis piirkonna terroir’d paremini esile toovad. Austraalias Shirazi marjast, Ukrainas üsna tundmatust Chersegi marjast, Californias nii Cabernet Francist kui ka Tempranillost. Ühesõnaga, piire endale ei seata.