Näokreemi tüüp

Esiteks, selleks et valida kõige sobivam ja kõige paremini toimiv näokreem, on vaja teada oma näonaha tüüpi. Peamised näonaha tüübid on normaalne nahk, rasune nahk, kuiv nahk ja kombineeritud nahk. Kuidas määrata oma näonahatüüpi? Et täpselt teada saada, milline on teie näonahk, tuleks pöörduda kosmeetiku poole, kes hindab teie naha seisukorda, nimetab selle tüübi ja annab isegi nõu, milline näokreem kõige paremini sobiks. Tuleb märkida, et erinevat tüüpi näokreemid sobivad erinevatele nahatüüpidele.

  • Niisutav näokreem. Olenemata sellest, kas teie nahk on rasune, kombineeritud, kuiv või küps, on selle niisutamine hädavajalik. Oluline on tähele panna, et kui nahk saab piisavalt niiskust, muutub see säravaks, värskeks ja elastseks. Seetõttu on niisutav näokreem see, mida peaks kasutama iga naine – olenemata vanusest või nahatüübist. Tuleb rõhutada, et näonaha tõhusa ja intensiivse niisutamise tagab hüaluroonhappe või aaloeekstraktiga näokreem. Lisaks on niisutaja esmaabiks dehüdreeritud, väsinud näonahale.

  • Toitev näokreem. Väga oluline on näonahk küllastada vitamiinide, mineraalide ja muude vajalike ainetega. Ja eriti ettevaatlik tuleks olla kuiva, tundliku näonaha puhul. Seega kui soovite, et nahk saaks tagasi särava ja terve ilme, kasutage toitvat näokreemi. Toitvad näokreemid on rikastatud erinevate väärtuslike ainete, looduslike õlide või naharakkude uuenemisprotsesse soodustavate komponentidega. Samuti on oluline tähele panna, et toitev näokreem on väga vajalik ka küpsele näonahale.

  • Näokreem kombineeritud, rasusele nahale. Kombineeritud või rasune näonahk nõuab erilist hoolt. Seda tüüpi naha omanikud kaebavad sageli näonaha läikimise või akneprobleemide üle. Oluline on meeles pidada, et kombineeritud või rasuse naha korralik hooldus nõuab põletikuvastaste ja antibakteriaalsete ainete kasutamist. Seda tüüpi nahka on vaja ka niisutada. Niisutavad kreemid ja retinooliga näokreemid sobivad seega suurepäraselt rasusele või kombineeritud nahale. Kombineeritud või rasusele nahale mõeldud kreemi valimisel pöörake tähelepanu selle koostisele, mis peaks sisaldama põletikuvastaseid ja rasvaeritust reguleerivaid koostisaineid.

  • Näokreem küpsele nahale. Iga naine püüab säilitada oma näo noorust nii kaua kui võimalik. Nii et kui otsite näokreemi, mis aitaks võidelda näo kortsude vastu, peaksite pöörama tähelepanu C-vitamiini sisaldavatele näokreemidele. C-vitamiiniga näokreem stimuleerib kollageeni tootmist, kirgastab, pinguldab näonahka ning vähendab tõhusalt kortse ja pigmendilaike. Silmas tuleb pidada, et näonaha intensiivne niisutamine on samuti palju abiks kortsude vastu võitlemisel, seega peaks niisutaja kasutamisest saama igapäevane rituaal.

Pöörake tähelepanu hooajale

Kas olete märganud, et teie näonahk muutub aastaaegade vaheldudes? Seda seetõttu, et nii külm ja kuumus kui ka muud keskkonnategurid mõjutavad näonaha seisundit väga tugevalt. Seetõttu tuleb tähele panna, et näokreem tuleks valida vastutustundlikult vastavalt valitsevale aastaajale.

Külm aastaaeg

Külmal aastaajal mõjutavad näonahka tugevalt temperatuuride erinevused – väljas on külm, toas soe ja kuiv. Selle tulemusena võib näonahk muutuda punaseks, kuivaks või ketendavaks. Lisaks põhjustavad sellised temperatuurierinevused nahal suurel hulgal niiskuse kadu, millega võib kaasneda väsimus ja halliks muutumine. Seetõttu on külmal ajal näonaha parimad sõbrad niisutavad ja toitvad kreemid. Eriti sobivad need näokreemid, mis sisaldavad hüaluroonhapet, kuna hüaluroonhape aitab moodustada niiskust hoidvat barjääri. Nii et selline näokreem külmal aastaajal mitte ainult ei kaitse teie nahka, vaid hoiab ka niiskust. Lisaks tuleks talvel või sügisel valida raskemad näokreemid, mis ei lase tuultel ja külmal nahka kahjustada.

Soe aastaaeg

Soojal aastaajal peaks näokreem olema kergema konsistentsiga. On väga oluline, et valitud kreem mitte ainult ei niisutaks näonahka, vaid kaitseks seda ka päikesevalguse kahjulike mõjude eest. Seetõttu tuleks soojal aastaajal valida SPF-kaitsega näokreem. Oluline on teada, et UV-kiired mõjuvad meie näonahale väga negatiivselt: võivad põhjustada punetust ja põletikku, soodustada pigmendilaikude teket ning mõjutada enneaegse vananemise protsesse. Seega on kõige parem kasutada kõrge SPF-kaitsega näokreemi, et nahka väga tõhusalt kaitsta. Ka soojal aastaajal tuleb silmas pidada näonaha intensiivset niisutust, eriti päevitades või otsese päikese käes viibides.

Näpunäiteid kreemi valimisel

Tihti juhtub, et valitud näokreem ei vasta ootustele ega anna oodatud tulemust. Ostetud näokreemis võib pettumus tekkida mitmel põhjusel.

  • Pidage meeles, et see, mis sobib teie emale, sõpradele või naabrile, ei pruugi teie jaoks sobida. Näokreem on väga individuaalne valik ja peab vastama teie naha vajadustele. Seetõttu valige kreem ainult vastavalt oma näonahatüübile ja nahaprobleemidele, mida soovite lahendada.

  • Tihti arvatakse, et kallim näokreem on parem näokreem. Ka see pole alati tõsi. Mõnikord sisaldab ka odavam kreem kõiki näonahale vajalikke koostisosi, seega analüüsige hoolikalt kreemi koostist ja hankige endale sobivaim.

  • Ärge kunagi usaldage pimesi reklaami. Väga populaarsed näokreemid, mida reklaamivad tuntud naised, äratavad palju tähelepanu. Kuid pidage meeles, et reklaam on üks asi ja teie näonahk on teine. Seega valige ainult teie nahale sobiva koostise ja tekstuuriga näokreem.

  • Konsulteerige spetsialistiga. Teile sobivaima näokreemi leidmiseks on alati soovitatav konsulteerida spetsialistiga. See võib olla kosmeetik või isegi poe konsultant. Professionaalne nõuanne sobivaima näokreemi avastamisel on palju väärtuslikum kui ükski reklaam.

Seega võtke neid näpunäiteid arvesse ja hoolitsege oma näonaha eest. Hankige endale sobivaim näokreem ja särage enneolematult!

Jaga
Kommentaarid