1x
00:00

"Kontakt peab alati tekkima intuitsioonist lähtuvalt ja tihti olen sisetunde ajel hiljem meelt muutnud, kuigi enne seda olen öelnud ei," ütleb Signe. "Olen täheldanud, et naistel on intuitsioon eriti tugev. Aga see võib teinekord ka alt vedada," naerab naine.

Signel on oma elu eesmärgid paigas: "Edukas enesejuht on see, kes motiveerib end oma teekonnal ise. Inimeste suurim mure on see, et pannakese eesmärk paika, aga sinna see jääbki, sest allutakse oma sisemisele laiskusele ja mugavusele. Mind inspireerib eesmärk ise, see tuleb enda jaoks lahti mõtestada. Ei tasu olla ühepäeva liblikas. Keskendu 2-3 kuu pikkustele perioodidele," kinnitab edukas Signe. "Tihti uuritakse, kuidas mul on aega teha nii palju sporti. Ma planeerin selle oma päevakavasse sisse nagu koosolekud. Kui on kiire päev, siis hommikuti teen kasvõi 30min kiirkõndi või jooksu. Õhtul saab teha pikemalt ratast või jooksu. Mul on ka sõbrannapäevad ja iseendale olemise õhtud. Sport on oluline ühenduslüli ka partnersuhetes, ühine eesmärk seob," räägib Signe kirglikult.

Inimeste üheks suureks probleemiks peab ta häbi ja hirmu ebaõnnestumiste ees. "Kui kirjutasin raamatut, sain palju negatiivset vastukaja, et miks ma seda teen ja kas seda on vaja," jagab Signe. Ka temal olid kahtlused, aga eesmärk ei lasknud sihil silme eest kaduda. "Tihti saame negatiivsust inimestelt, kes pole ise midagi suurt saavutanud. Inimesed ise takistavad ennast ega julge rääkida ausalt ja avatult. Tegelikult on selle taga mingi teema, mida ei taheta puudutada ja see peidetakse maski taha."

Signe on õppejõud mitmes koolis. "Kui saaksin kuldkalakesena inimestele võlujõudu anda, siis jagaksin rohkem ettevõtlikkust. Oluline on julgelt oma teekonda käia," sõnastab Signe oma kreedo.

Kuula saatest, milline oli Signe emarollis ja mida ta hindab oma nüüdseks iseseisvat elu alustanud tütardes. Signe tutvustab ka praktilist enese motiveerimise nippi, mis aitab keskendumise ja inspiratsioon kiiresti tagasi saada. Juttu tuleb veel sellest, kui palju mõjutab meie isiksuse kujunemist lapsepõlv ja kuidas end oma traumade kiuste innustada elama täisväärtuslikku ja mõtestatud elu. Kuidas vabaneda raamidest, millesse end oma mõtetega surume? Saatejuht on Kristiina Heinmets.

Jaga
Kommentaarid