Just nendes toitudes leidub kõige rohkem organismile vajalikku rauda

Teraviljatooted
Hirss, sojauba (100 grammis rauda üle 5 mg).
Täisteratooted — rukis, nisu, kaer, speltanisu, tatar, oder, riis (100 grammis rauda 2,5–5 mg).
C-vitamiini rikkad tooted ja joogid tõhustavad raua imendumist. Joo toidu kõrvale marja- või puuviljamahla.
Hapendatud leiva raud on organismile kõige kergemini omastatav. Viljatoodetes leiduv fütaat aeglustab raua imendumist. Leiva hapendamine parandab raua imendumist.
Aedviljad
Spargelkapsas, aedoad, herned (100 grammis rauda üle 5 mg).
Apteegitill, mustjuur, bataat, kukeseen (100 grammis rauda 2,5–5 mg).
Spinat, idud, porgand, porru, suvikõrvits, roheline sibul (100 grammis rauda 2,5 mg).
Oksaalhape spinatis nõrgendab raua imendumist organismi.