26.06.2017
03.07.2017, 08:15
Eriti väärt RETSEPT: tervislik lasanje
Kellele ei maitseks lasanje? Paraku on see roog tihtipeale liigagi rammus. Seetõttu tasub katsetada tervislikku versiooni.

Foto on illustreeriv
FOTO:
Vaja läheb:
(kogused keskmisele naisele üheks toidukorraks kaalu langetamiseks):
85 g veisehakkliha (soovitame valida pigem delikatesshakkiha). Kuigi see on kallim, on tavalisse hakklihasse peidetud ohtralt pekki. Kokkuvõttes ei ole delikatesshakkliha sugugi kallim)
Pool suvikõrvitsat (selles retseptis kasutame makaroniplaatide asemel hoopis suvikõrvitsaviile)
1 porgand
120 g tomatipüreed (ilma suhkruta, võid kasutada ka ürtidega versiooni)
35 g mozzarellat (rasva 8,5%)
40 g ube (sobivad nii punased kui aedoad)
1 spl õli
Pool paprikat
Veerand sibulat
1 küüslauguküüs
* Prae hakkliha tilgas õlis kiiresti läbi. Hakkliha jääb mahlasem, kui pann on hästi kuum. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
* Riivi porgand jämeda riiviga. Tükelda paprika, sibul ja küüslauk.
* Prae riivitud porgand, paprika, sibul ja küüslauk pannil kergelt läbi.
* Kui porgand on küps, sega juurde juba eelnevalt praetud hakkliha ning vala peale tomatipasta ning oad. Lase segu korra veel keema.
* Kontrolli maitseid — kui vaja, lisa soola ja pipart.
* Viiluta suvikõrvits juurviljakoorijaga pikuti plaatideks.
* Vala vormi põhja hakklihakastet, selle peale mitu kihti suvikõrvitsaplaate, näpuga osa juustust.
* Korda sama tegevust, kuni kogu suvikõrvits ja hakklihakaste on ära kasutatud. Suvikõrvits on vabavara, seepärast võid seda kasutada nii palju, kui soovid.
* Kõige peale raputa ülejäänud juust. Juustu jäta pealmiseks kihiks nii palju, et kogu suvikõrvits saaks kaetud.
* Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.
* Serveerides raputa peale tilli või basiilikut.
Soovitame Sulle
Sisuturundus