Ära jäta kõrvitsat toanurka seisma — see on väga hea tervendaja
Kõrvits on väga saagirohke köögivili, nii et paljudel kipuvad mõned kõrvitsad pärast sügisest saagikoristust seisma jääma — kuid võta sellega ikkagi midagi ette. Koduhaldjas kirjutab oma blogis, et kõrvitsate ravitoimet on siiamaani ilmselgelt alahinnatud. See saagikas taim ja mitmekülgselt kasutatav maitsev köögivili on lisaks kõigele ka efektiivne tervistaja.

Rahvameditsiinis on kõrvitsa viljaliha tuntud kui neerude- ja põietegevuse parandaja ning mõjus vee-eemaldaja. Kõrvits sobib südame- ja veresoontehaigetele tursete vähendajaks. Unetuse korral soovitatakse juua kõrvitsamehu meega. Lisaks on kõrvitsal põletikuvastane mõju. Ainevahetushäirete puhul on soovitatav süüa kõrvitsat igal moel.
Sisaldab vähe kaloreid
Kõrvits sisaldab väga vähe süsivesikuid ja üldse mitte rasva, seega annab see vähe kaloreid. Samuti on see kolesteroolivaba, mille pärast on see hea alternatiiv näiteks kartulile.
Kiudainerikas
Kõrvits on köögivili, mis sisaldab rohkelt kiudaineid. Seda peetakse heaks kõhukinnisuse ravimiks, sest see sisaldab nii palju kiudaineid, et puhastab organismi ja parandab südame tööd.
Sisaldab palju vitamiine ja mineraale
Kõrvitsas on palju A-, C- ja K-vitamiini. C-vitamiin on hea kudede kasvuks ja taastamiseks ning K-vitamiin on hea luudele ja südamele. Kõrvitsas on A-vitamiini beetakaroteeni näol, mis on kasulik nägemisele, luudele ja immuunsüsteemile. Lisaks on selles köögiviljas palju mineraale nagu magneesium, mangaan, kaalium, raud ja fosfor.
Vähivastaste omadustega
Kõrvits on vähivastaste omadustega, mis tähendab, et see aitab ära hoida vähki. Lisaks C-vitamiinile ja beetakaroteenile sisaldab see mitmeid teisi antioksüdante, mis kaitsevad keha mürkainete ja kemikaalide eest, mis põhjustavad vähki.