MÕTE: Tee ise emale pidulik lõunasöök
Ainuüksi pilte vaadates hakkab suu ilmselt vett jooksma. Kuid kõike seda ka maitsnuna võime kinnitada: siin on igale maitsele midagi ja mis peamine — kõik on imelihtsalt valmistatav.
NB! Kõiki toite ei peagi korraga tegema.
Porgandisupp
1 spl õli
1 spl võid
1 suurem mugulsibul, kuubikutena
3 vart varssellerit, viiludena
4 suuremat porgandit
1 apelsin
1 L köögiviljapuljong
1 tl Santa Maria Sool&pipar veskis
1 tl Santa Maria estragon
100 ml rõõskkoor
Kanafilee küpsetuskotis
4 broilerifileed
1 spl Õli
1 spl Santa Maria Chicken&Steak — Kana ja liha maitseaine, veskis
Küpsetuskott
Määri fileedele õli ja maitsesta veskist värskelt jahvatatud maitseaineseguga.
Tõsta fileed küpsetuskotti ja küpseta 180 C juures umbes 20 minutit.
Forell 2 erineval moel
½ Forellifileed
1 spl Santa Maria Wasabi&sesame½ Forellifilee
1 tl Santa Maria Sidrunipipar
Santa Maria Kivisoola, veskis
Santa Maria Till
Jahimehe lihapada
2 spl õli
600 g sea kaelakarbonaad
Santa Maria purustatud must pipar
1 klaas veisepuljongit või mõnda muud puljongit
2 spl Santa Maria Jahimehe maitseainesegu
Lõika liha 2x2 cm kuubikuteks, pruunista kuumas õlis ja maitsesta purustatud musta pipraga.
Tõsta liha hautuspotti, lisa kuum puljong ja maitseainesegu ning hauta madalal kuumusel vähemalt 1 tund.
Rannarahva ahjuköögiviljad
4 kekmist kartulit
4 keskmist porgandit
1 suurem punane mugulsibul
1 spl õli
½ tl Santa Maria rosmariini
½ tl Santa Maria sinepiseemneid
1 tl meresoola
Tõsta ahjuplaadile, sega õli ja ürtidega ning küpseta 200 C juures umbes 30 minutit, sõltuvalt köögivilja halgude suurusest.
Kui köögiviljad on küpsed, raputa neile meresool.
Värviline salat
4 peotäit erinevate minisalatite segu
¼ rohelist melonit
1 karp kirss-tomatit
100 g maasikaid
1/2 karpi Mungoa idandid
Hernevõrseid
Pese salatilehed kergelt äädikases jääkülmas vees, nõruta.
Melon koori ja lõika kuubikuteks, maasikad sektoriteks ja kirss- tomatid pooleks.
Aseta kõik salatikomponendid kihiti vaagnale ja serveeri salatikastmega.
Sidruni-meekaste
1 spl mett
4 spl värskelt pressitud sidrunimahla
8 spl rapsiõli
1 spl Santa Maria Kivi ja meresool
½ tl Santa Maria Kolme pipra segu
Sega omavahel sidrunimahl ja mesi, lisa maitseained ning viimaks peene joana õli, samal ajal pidevalt kloppides või kasutades segamiseks saumikserit.
Jogurti-köömnekaste
400 g maitsestamata jogurt
1 tl köömneid
u. 1 tl Santa Maria Black&White — Kivisool ja Tellicherry pipar
Sega jogurtisse köömned ja jahvata veskist maitse järgi soola, pipart.
Tortilla tšipsid
2 Santa Maria Nisutortillat
1 tl võid
1 spl suhkur
½ tl Santa Maria jahvatatud kaneeli
Tortilladele määri õhukese kihina või, raputa üle suhkru ja kaneeliga ning küpseta 240 C juures umbes 3-4 minutit.
Lõika tortillad sektoriteks ja söö kas krõpsudena või desserdi lisandina.
“Roosideta roosipuding”
Mascarponekreem
4 munakollast
4 spl suhkrut
4 spl rõõska koor 35 %
250 g mascarpone toorjuustu
1 tl Santa Maria vanillisuhkrut
Klopi munakollased, suhkur ja rõõska koor veevanni kohal kuni tekib paks, kreemjas vaht, ära lase keema.
Tõsta munavaht kausiga jääkuubikutele ja jahuta.
Sega vanillisuhkur mascarponega ja seejärel ettevaatlikult jahtunud munavahuga.
Soe õunasalat
1 spl võid
2 spl Suhkrut
4 keskmist kõvemat õuna
1 Sidruni mahl
Noa otsaga Santa Maria Safranit
1 tl Santa Maria tüümianit
Lehttaignapulgad
Soolased:
200 g pärmi-lehttaigent
½ muna
1 spl Santa Maria Seesamiseemneid
Santa Maria kivisoola
Magusad:
200 g Lehttaigen
½ muna
1 spl Suhkrut
1 tl Santa Maria apelsinipipar
Retseptid koostas Santa Maria maitseaineinsener Angelica Udeküll. Kõike jagub neljale sööjale.
TÄNAME!