Elin tunnistab, et tema ise alustas maailmarännakutega, kui oli 25aastane. „Polnud varem kunagi kuskil käinud. Aga sain reisipisiku külge,“ meenutab ta. Esmalt Dublin, siis aga otsa teised reisid.

Pere täienes, aga reisikirge see ei pidurdanud. Vastupidi. Kui noorem tütar oli üheksakuune, siis võeti suund Arubale. „Need olid nii soodsad piletid,“ meenutab ta. Nad jälgivadki pingsalt, kuhu on sooduspakkumisi, kuna muidu võivad pere peale reisikulud üle pea kasvada.

Elin kirjeldab, et valitud on perereiside mõistes ebatraditsioonilisi kohti. „Meie üks ägedamaid reise oli Vietnami ja Kambodžasse,“ näitlikustab ta. Mõni aasta tagasi jõuti otsaga ka Mauritiusele. Peagi aga on reisimenüüs Keenia.

See muidugi ei tähenda, et Euroopas ei reisitaks. Seda ka lähiriikide puhul. Oma vanemale tütrele aga valmistas Elin suure üllatuse, kui viis ta Stockholmi Taylor Swifti kontserdile. Sellest muusikaseiklusest kirjutas ta ka reportaaži.

Eesti kohta nendib ta, et siseturismiga tegeletakse harva. Kui, siis aeg-ajalt käiakse saartel. „Mul on kolm last. Ei mahu Eesti spaadesse ära, see on aus vastust,“ ütleb ta. Kolme lapse puhul pakutakse kahte tuba - kuidas sa hakkad peres lahterdama, kes kellega. Ja suur peretuba olla väga kallis. „Eesti on ilus, aga kahjuks nii, et hommikul lähen ja õhtul tulen. Ei suuda ööbimist ära maksta,“ tõdeb ta.

„Eesti on ilus, aga kahjuks nii, et hommikul lähen ja õhtul tulen. Ei suuda ööbimist ära maksta.“

Tõsi, hiljuti võeti ette säärane kodumaamatk, et sõideti matkaautoga ringi. Kuidas see läks? Sel ja paljudel muudel teemadel juba saates. Muu hulgas sellestki, kuidas siis lastel välismaal toitumisega; palju asju kaasa pakkida ja mil tasub lennupiletite sooduspakkumisi jälgida.

Saatejuhid on Eesti Naise vanemtoimetaja Liis Auväärt ja Delfi ajakirjanik Karoliina Vasli.

Jaga
Kommentaarid