„Aga minu jaoks on ainus suur staar Eestis Anne Veski. Ja temas on seda staari olemust. Seda oli ka näha kui me tegime Anne Veski kontserti Saku Suurhallis: kuidas artist meiega töötas, milline oli tema nägemus, kuidas ta lasi meil kui promootoril ennast suunata ja õpetada, kuidas ta ise töötas selle nimel, et see kontsert õnnestuks – kogu tema lähenemine ja suhtumine oli nii ülimalt professionaalne ja nii äge! Ta teadis täpselt, mida ta tahab.

Aga enamus meie artiste ei paista teadvat, mida nad tahavad. Nad tahavad nagu kõiki asju. Ja ma saan aru, et sa peadki siin väiksel turul meeletult pingutama, tegema kõiki maailma asju: muusikale, tribuutprojekte, olema teatrietendustes, telesaadetes, aga lõppude lõpuks koorub sealt välja see, et paljud ei suudagi leida oma stiili, nišši, väljundit, et kes sa artistina siis lõpuks oled – et oledki tugevalt ja uhkelt oma näoga artist, et sellega raiudki end läbi,“ räägib ta arendades teemat sellest, mis aitaks eesti muusikutel läbilöögivõimet suurendada.

„Võibolla Eurovisioonilava ongi suur lava ja sealt saab hea kogemuse, aga millistel suurtel lavadel peale selle vähestele võimaliku korra kogetud erandi on oldud? Ma olen ju nii palju artiste kõrvalt näinud – kuidas nad lähevad sinna suurele lavale ja momentaalselt haaravad publiku endale – see nõuabki oskust ja tööd ning meeletut sisemist põlemist ja jõudu. Ja minu arvates meil seda pole, ma ei näe seda. Aga artistil peaks see põlemine olema iga jumala päev sees!

Sisemine põlemine ja energia ja suur ambitsioon on vajalik et kuhugile jõuda. Kui ma käin välismaistel suurtel festivalidel ja näen seal neid artiste laval ... No vaadake ja õppige! Üks väike tähelepanek on ka see, et meie korraldatud kontsertidel näeb väga harva Eesti muusikuid ja lauljaid. Võibolla nad vaatavad netist ja telekast, aga live-kontserdi kogemust ei asenda mitte miski. Aga Eesti elabki oma mullis. Vabandust, ma olengi väga kriitiline – nii enda kui ka teiste suhtes,“ võtab Eva oma mõttearenduse kokku.

*

Eva Palm on Live Nation Estonia peapromootor, kes on kontserdikorralduses tegutsenud juba veerand sajandit ning tegeleb peamiselt maailmanimede Baltikumi toomisega.

Peale ajalooõpinguid Tartu Ülikoolis elas ta mõned aastad Ameerikas ning kodumaale naastes töötas tosin aastat reisikorralduses Estravelis ja Hermann Reisides/Kaleva Travelis.

Olles olnud kontserdikorralduses tegev 25 aastat – algul BDG-s ja nüüd Live Nationis – on ta töötanud enamustel live-show loomise jaoks vajalikel ametipostidel ning korraldanud näiteks selliste superstaaride kontserte nagu näiteks The Weeknd, Depeche Mode, Madonna, Rammstein, Metallica, Bon Jovi, Guns’n’Roses, Robbie Williams, Lady Gaga, Red Hot Chilli Peppers, Elton John ja paljud teised.

Eva on kahe tütre ema ning lisaks reisimisele on tema suureks kireks on sisekujundus ja kunst, tal on kaunis keraamikakogu ning palju erilisi taieseid maailmarännakutelt.

Ajakirja Eesti Naine podcastis „Iga naine on lugu“ tuleb lisaks muusikateemadele juttu ka Eestist kui perifeeriast, staariks olemisest, lastest ning nendega seotud keerulistest väljakutsetest, aardeotsingutest kunstirindel ning naiseks olemise ägedatest aspektidest.

Marcella Bali tooted leiad marcella.ee e-poest. Sooduskoodiga „Naine10“ on tooted Sinule 10% soodsamad!

Eva Palm

Jaga
Kommentaarid