• 500 g hapukaid ploome

  • 2 sl suhkrut

Kate:

  • 175 g võid

  • 2 dl fariinsuhkrut

  • 0, 5 dl heledat siirupit

  • 0, 5 dl vahukoort

  • 3 dl kaerahelbeid

  • 1, 5 dl nisujahu

  • 0, 5 tl küpsetuspulbrit

  • näpuotsaga soola

Serveerimiseks:

1 l koorest vanillijäätist

Eemalda ploomidest kivid ja lõika sektoriteks. Sega ploomisektorid suhkruga. Laota võiga määritud ümmarguse u 24 cm koogivormi põhja.

Sulata või suuremas kastrulis, sega hulka siirup, fariinsuhkur ja koor. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Sega kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa potti, sega ühtlaseks. Laota kate ploomidele.

Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni kate on kaunilt pruun ja krõbe. Serveeri väheke jahtunult, aga veel soojalt külma koorese vanillijäätisega.

Jaga
Kommentaarid