RETSEPT | Karamelline ploomikrõbedik
Pealt krõbeda karamellise kaerahelbekatte ja hapukate ploomidega ahjumaius valmib lihtsa moega ning viib koos vanillijäätisega lihtsalt keele alla. Eestimaised ploomid selles on igal juhul parimad!
500 g hapukaid ploome
2 sl suhkrut
Kate:
175 g võid
2 dl fariinsuhkrut
0, 5 dl heledat siirupit
0, 5 dl vahukoort
3 dl kaerahelbeid
1, 5 dl nisujahu
0, 5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:
1 l koorest vanillijäätist
Eemalda ploomidest kivid ja lõika sektoriteks. Sega ploomisektorid suhkruga. Laota võiga määritud ümmarguse u 24 cm koogivormi põhja.
Sulata või suuremas kastrulis, sega hulka siirup, fariinsuhkur ja koor. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Sega kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa potti, sega ühtlaseks. Laota kate ploomidele.
Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni kate on kaunilt pruun ja krõbe. Serveeri väheke jahtunult, aga veel soojalt külma koorese vanillijäätisega.