Lia Virkus soovitab: söö nagu kreeklane! 6 imehead suvist Kreeka toitu, millega igaüks saab hakkama
Tervislikku ja maitsvat Kreeka kööki iseloomustab see, et toidu koostisosad on värsked – saadud kohalikult turult. Valdav enamik roogi valmistatakse oliiviõliga.
Nagu teisteski Vahemere-äärsetes köökides tarvitatakse ka Kreeka köögis rikkalikult puu- ja köögivilju, pähkleid, loomulikult oliive ja ürte. Eriti suurt osa mängib sealses menüüs feta, mis ei ole teps mitte ainult salatijuust, vaid tähtis koostisosa ka ahjuroogades ja küpsetistes. Kreeka köögi lühitutvustuse lõpetuseks veel üks tähtis asi: roogade nautimiseks võetakse aega. Suhtlemine on sealses toidulauas sama oluline kui toit ise.
Retseptideks sain inspiratsiooni Piret Põldsalu kokaraamatust „Kreeka köök. Kalimera, kallis Eesti“.
ARTIKLIST LEIAD JÄRGMISED RETSEPTID:
Horiatiki – traditsiooniline Kreeka salat
Küpsetamata arbuusi-fetapitsa ehk arbuusisalat
Feta-saganaki
Lihtne talupirukas
Pastaroog ahjufeta ja kirsstomatitega
Tzatziki