Sõbranna ja nende kahe lapse isa üritasid oma suhet päris tõsiselt käima saada. Mäletan isegi üsna hästi seda meest, sest mingil suvisel grillpeol olid nad koos. Ei tea, kas just vanusevahe tõttu, aga see suhe ikkagi ei toiminud ja nad läksid sõbralikult oma teed. Mehest loomulikult ei kuulnud ma pärast seda enam midagi.

Nüüd on mu sõbranna siis maailma läbi rännanud ja taas kodumaal. Sügisel alustas ta tööd IT-ettevõttes. Seal tekkis tal üsna pea suhe ühe noorema kolleegiga. Algas see kõik väikese süütu kontoriflirdiga ja siis ühel nädalavahetusel lõppes pidu poisi korteris. Ma mäletan hästi sõbranna peojärgset sõnumit, kus ta oli ehmunud selle peale, mis juhtus, ja ikka hirmsasti põdes seda vanusevahet. Sest kutt on ikkagi 24 ja sõbranna 31. Rahustasin ta sõbranna maha, aga oli näha, et see teema jäi teda kripeldama.

Nüüd nad siis on peaaegu pool aastat juba n-ö käinud ja sõbrannna poisi juurde Mustamäele kolinud. Šokk saabus aga ühel peol, kui tema kavaler ütles, et nende aastavahetuse korteripeole tuleb ka tema isa. Sõbranna oli veel väga ähmi täis, et issand jumal, kas asi on juba nii tõsine, et teda tutvustatakse isale. Pidu saabus ja saabus ka isa. Kramp ukse peal oli olnud korralik: uksel seisis oma uue naisega seesama mees, kellega sõbranna ülikooli ajal oli käinud ligi kaheksa aastat tagasi. Jumala eest, nagu teleseriaalis.

Õhtu oli olnud kergelt öeldes piinlik mõlemale, aga mõlemad jäid diskreetseks ega näidanud välja, et on päris head tuttavad. Sõbranna pole nüüd poolteist kuud enam isa näinud ja üsna pea pärast aastavahetuspidu kolis noormehe juurest Mustamäelt ära. Ütles, et tahab n-ö aja maha võtta. Kui ta selle noormehega edasi suhtleks, tuleks kunagine armusuhe isaga niikuinii välja.

Sõbranna tahab ka töökohta vahetada. Nüüd ta mõlgutab mõtteid, et miski selgituse peaks ikka välja mõtlema oma endisele elukaaslasele, et tema pole ju milleski süüdi ja mõtleb nüüd, mida ta valesti tegi.

Kas sõbranna peaks talle ütlema, et liiga vara on end veel lõplikult siduda ja samas peab ta nii noore mehe jaoks end liiga vanaks?
Nalja teeb sõbrannale see, et isal ja pojal on sama maitse. Ja et Eesti on ikka nii väike. Ja et see sündmus tegi talle selgeks, et väga armunud ta noormehesse ikka ei olnud järelikult.