Õlu sisaldab naissuguhormoodide östrogeenide taimseid analooge. Need ei tee midagi hullu, kuni õlut ei jooda liitrite kaupa. Meeste organism toodab ka vähesel määral östrogeene normaalse balansi tagamiseks. Kui mees hakkab jooma õlut iga päev mitu pudelit või rohkem, siis testosterooni ja östrogeenide loomulik tasakaal muutub naissuguhormoonide kasuks. Meestel, kes kuritarvitavad õlut, väheneb ühtlasi testosterooni tootmine.
Õllega liialdavate meeste keha muutub naiselikumaks ehk laienevad puusad ja kasvavad rinnad. Rohke õllejoomine vähendab sugutungi. Muidugi ka naistel kui nad palju õlut joovad.
Õllesõltuvus areneb välja kiiremini ja märkamatumalt kui sõltuvus kangetest alkohoolsetest jookidest, sest õlut ei tajuta alati alkoholina ja õllel on purju tegemise efekti kõrval ka janu kustutav ja rahustav efekt.
Õllejoojad ütlevad vahel enda õigustuseks, et jook sisaldab ka vitamiine. Selle kohta täpsustas arst, et näiteks vitamiini B1 vajaliku koguse kättesaamisks peaks jooma 10 liitrit õlut.
Õllejoomisega kaasnev häda on veel see, et jook suurendab söögiisu ja ahvatleb peale hammustama palju kõrge kalorsusega suupisteid, mis suurendavad kehakaalu rohkemgi kui õlu ise.
Muidugi tekitab liigne õllejoomine ka kõiki samasid probleeme nagu alkoholi liigtarbimine üldse, aga siin keskenduti õlle mõju eripärale.
Õlu on maailmas kõige enam tarvitatav alkohoolne jook ja üldse kolmas jook pärast vett ja teed. Hele õlu sisaldab alkoholi 3,7–5%. Maailmas toodetakse 400 liiki õlut.
Õlu on maailma vanemaid jooke. Oletatakse, et õlut õpiti valmistama juba neoliitikumis ehk 9500 aastat eKR.
Maailma kõige populaarsem õllefestival Oktoberfest toimub Münchenis juba alates 1872. aastast ja seda külastab ligikaudu kuus miljonit inimest.

Allikas AiF.ru