Naised aga sageli eelistavad elada turvaliselt ja ohutult, nii nagu ühiskond eeldab ja ootab. Seepärast vaimustab mind Annely Neame jutt ajakirjas (loe artiklit siin). Ta on vaimulik, kes räägib oma kehale tehtud tätoveeringute loo, mis on seotud pornosõltlasest mehe mõjuringist väljamurdmisega. Tätoveeringud pole kellegi ärritamiseks, vaid talle endale meeldetuletuseks. Lugedes tema lugu, oli mul kogu aeg kananahk ihul. Kogu aeg. Jutt läks otse naha alla. Annely: “Minuvanused naised kannavad end sageli maha, jäävad ootama pensioni ja ma ei tea mida. Need on elu tippaastad, kus peaksime olema ühiskonnas palju aktiivsemad ja ütlema välja, mida mõtleme.” Just, nüüd on meil julgust ja elu­tarkust, et mõjutada ümbritsevat! Naistel, ja meestel ka!

Imetlen armsat Anne Veskit, kes ilm­selgelt pole siin ilmas lihtsalt “loksunud”, vaid on tegutsenud keerulises äris ja kohanenud muutuvas maailmas. Kõrvalt vaadates näib, justkui oleks Anne elu kulgenud lihtsalt. Tegelikult on üllatavalt kerge elada oma elu keeruliseks ja vastupidi, on kunsttükk hoida seda lihtsana. Lisaks võiks temasugune superstaar jääda kinni minevikku, igatsema Venemaa sära. “Avaldan sulle nüüd esimest korda kogu elu jooksul: olen ka sellega ammu arvestanud. Saad aru, see ei ole minu jaoks probleem.” Anne on muutused läbi mõelnud (loe artiklit siin).

“See ei ole nii, et midagi on olnud ja sinnapaika ta jääb: iga järgmine päev annab midagi juurde, pakub midagi uut,” ütleb Andres Mustonen. Ka tema räägib muutumisest, sellest, kuidas ta täiustab oma esitusi: “...igal järgmisel hommikul pärast kontserti ma tean, mis eile puudu jäi.” Nii on ka elus. Meil on võimalus liikuda edasi iga päev, iga kuu ja aasta. Ärgata hommikul sooviga areneda ja saada veelgi paremaks.