Kogu maailmas ainulaadne koolinoorte võistlussari "TV 10 olümpiastarti" jätkub 45. hooajaga. Sarja teisest etapist valmiv saade jõuab eetrisse jaanuarikuu viimasel pühapäeval ning võistlussarja finaal peetakse juuni keskel Kadrioru staadionil.

Tehnikaspordisõpradele pakub ETV võimalust näha kõigi autoralli maailmameistrivõistluste 14 etapi kokkuvõtteid. WRC-sarjas alustavad Ott Tänak ja Raigo Mõlder uut hooaega DMACK World Rally Team koosseisus. Lisaks WRC2 sarjas ka Karl Kruuda-Martin Järveoja ning Sander Pärn-James Morgan.
Eesti jalgpallikoondis alustab uut hooaega 6. jaanuaril Araabia Ühendemiraatides, kus vastaseks on Rootsi koondis. Läbi hooaja toob ETV vaatajateni kümme jalgpallikoondise mängu, neist kolm MM-valikmängu sügisel Bosnia ja Hertsegovina, Kreeka ning Belgiaga. Samuti vahendab ERR Eesti korvpalli- ja võrkpalli rahvuskoondise EM-valikmänge. Korvpallikoondis peab septembris kokku kuus valikmängu ning võrkpallikoondis mängib septembris kaks EM-valikturniiri Tšehhi, Makedoonia ja Rumeeniaga.
Eesti jalgpalli meistrivõistluste Premium liiga uus hooaeg algab märtsis. Läbi hooaja on ETV eetris kokku 24 otseülekannet, meistrisarja mängud on eetris laupäeviti, algusega kell 15.50 ETVs. Suurt jalgpalli näeb kõigis kolmes rahvusringhäälingu telekanalis alates 10. juunist. Euroopa jalgpalli meistrivõistlustelt vahendab ERR kõigi 51 mängu otseülekanded koos kommentaaride ja mängueelse ning -järgse analüüsiga jalgpallistuudiost.

Veel enne, kui Prantsusmaal selgub Euroopa jalgpallimeister ning Brasiilias alustatakse võitlust olümpiamedalite nimel, saavad televaatajad kaasa elada meie parimate kergejõustiklaste medalipüüdlustele Euroopa meistrivõistlustel Amsterdamis ning nädal hiljem ka Eesti kergejõustikumeistrivõistlustele Kadrioru staadionil.

Augustis toimuvatest suveolümpiamängudest toodavad Rahvusringhäälingu kolm telekanalit kokku üle 300 tunni otseülekandeid. Olümpiastuudiod Tallinnas ja Rios võtavad kokku kõik võistluspäevad. Seekord ei kuulu ERRile olümpiamängude kergejõustikuprogrammi teleõigused, mille on omandanud Viasat Baltic ning mille telepilti Eesti territooriumil vahendab TV3.
Eestlaste suurimad medalilootused on kettaheitja Gerd Kanteri kõrval kahtlemata seotud tõstmisega (Mart Seim), maadlusega (Epp Mäe ja Heiki Nabi), sõudmisega (paarisaeruline neljapaat) ning miks mitte ka purjetamise (Deniss Karpak, Ingrid Puusta ja Karl-Martin Rammo) ja vehklemisega. Ametlikult on Rio olümpia nimekirja kantud praeguse seisuga 18 Eesti sportlast. See number kahekordistub järgneva poole aasta jooksul.

Rahvusvahelise vehklemisliidu otsusega on mainekas vehklemisturniir Tallinna Mõõk tänavu naiste epee maailma karikaetapp. ERR teeb eeloleval sügisel toimuvalt võistluselt otseülekanded nii individuaalturniirilt kui võistkonnavõistlusest.

Rahvusringhäälingu spordiülekanded on televisioonieetris HD-kvaliteedis. Ülaltoodud spordiülekannete loetelu ETV ekraanil ei ole lõplik, vaid täieneb jooksvalt. Paralleelselt teleülekannetega jõuab raadioeetri vahendusel 2016. aastal kuulajateni üle 400 tunni spordireportaaže ja -uudiseid. Samuti spordiuudiseid ERRi spordiportaalis, mille vahendusel saab teleülekandeid, saateid ja uudislugusid soovi korral otse- või järelvaadata.