Hommikul. Pressi välja ühe sidruni mahl ja lisa see koos 1 sl sidruniäädikaga 1 klaasitäiele leigele veele. Joo lonkshaaval hommikueine juurde. Hommikusöögi kõrvale söö pool sidrunit (koori selliselt, et valge koore aluskiht jääks viljaliha külge).

Päeva jooksul. Pressi kolmest sidrunist mahl ja lisa 2 sl sidruniäädikat. Võta 15–20 tilka iga tunni aja tagant. Pea kinni kindlatest vaheaegadest, et C-vitamiini tase organismis ei langeks.

Õhtul. Pressi välja ühe sidruni mahl ja lisa koos 1 sl sidruniäädikaga 1 klaasitäiele leigele veele. Joo lonkshaaval õhtueine juurde. Söö õhtusöögi kõrvale ära ka hommikul alles jäänud sidrunipool.

Sidruniäädika valmistamine

Võta 4 sidrunit ja 750 ml õunaäädikat. Koori sidrunid, pressi mahl välja ja pane see koos koortega liitrisesse purki. Soojenda õunaäädikas temperatuurini 50–60°C ja vala purki. Sulgemise järel loksuta purki põhjalikult. Lase äädikal 2 nädalat tõmmata, ülepäeviti loksuta purki. Valminud äädikas kurna.

Sidrun mädarõikaga

Võta 150 grammi riivitud mädarõigast ja 3 sidruni mahl. Sega ühtlaseks massiks. Võta 2 korda päevas 0,5 tl enne hommiku- ja õhtusööki. Säilita külmkapis.

Sidrun küüslauguga

Lõika 3 sidrunit tükkideks, lisa 3 peeneks riivitud küüslauguküünt ja 3 sl mett. Lisa 3 liitrit keedetud ja jahtunud vett. Lase segul kaanega klaasnõus 3 päeva seista. Võta 1 sl enne igat toidukorda. Säilita külmkapis.

Parim vesi on pehme mineraalaineid sisaldav allikavesi. Kõige kurjemad vaenlased on mitmesugused kemikaalid (kloor), samuti vee karedus. Klooririkkal veel tuleks lasta seista öö läbi jahedas, samuti aitab vee valamine läbi paberfiltri.

„Hea tervis ja särav välimus küpsemale eale. Looduslikud ilu- ja ravivõtted, tervistav toitumine“, koostanud ja toimetanud Klaire Kolmann. Kirjastus Estada K

Raamat annab ülevaate keskikka jõudnud inimeste terviseprobleemidest ja pakub lahendusi. Juttu on südame- ja veresoonkonnahaigustest, luu- ja liigesehaigustest, maksa- ja sapipõiehaigustest, mälu ja kehakaalu probleemidest jne.